içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kim ne demiş?

Kim ne demiş?

“KUTSAL AY'IN KIZLARI” 19. yy.da yaşayan iki Çerkes kadınının hatıralarının bir kısmından esinlenerek ama gerçeklerden uzaklaşmadan yazıldı.

Biri üç nesildir İstanbul’da yaşayan, saraya yakın bir Çerkes ailesinin daha iyi bir istikbal için akrabalık bağları bulunan Aşub-i Can Kadın efendi’nin himayesine verilen kızı Ruhsar Hanım.

Diğeri, on bir yaşında kaçırılarak köleleştirilmek istenen, ama Ruhsar Hanım tarafından kurtarılarak onun manevi evlâdı olarak yetiştiren, büyük bir servet ve itibara kavuşan Dışehan Hanım.

Kitapta karşımıza çıkan her karakter bize bizimle ilgili bir şeyler hatırlatacak.

Bir Osmanlı kadını olarak yetişen ve yaşayan Ruhsar Hanım pek de yabancı gelmeyecek mesela!

Küçük Dışehan’ın, kendisine ait olmayan bir dünyada Dışehan Hanım’a dönüşmesini de çok yadırgamayacağız.

Kitabın son sayfasını okuduktan sonra, Dişehan Hanım’ın zamana seslenişindeki soruya benzer sorular soracağız umarım biz de:

“Sen ey güngörmüş ve saygın zaman! İstesem;

Katıp önüne, götürüp bembeyaz kalpaklı yeşil yamçılı dağların eteklerine, kovuğunda oynadığım akçaağacın yanına bırakamaz mısın beni?”

Ve itirafıyla ürpereceğiz belki de;

“Ah şu geç kalmışlık! 

Şu kuzguni gaflet!

Ve hep yarına ertelenen nedamet!”

Süha Baytekin

 

Ercan Birmamit Yıldırım

Meşbaşe İshak'ın Bitmeyen Umutlar ve Taş Değirmen kitaplarını okumuş biri olarak, Kutsal Ay'ın Kızları (1ve 2)sanki onun devamı gibi okudum. Gerçekten çok etkilendim. Kaleminiz gerçekten çok özel. Özellikle kelimeler çok etkileyici. Ne kadar övgü dolu sözler söylesek kafi gelmez. Gerçekten çok teşekkür ederiz. Okumayanlar şiddetle tavsiye ediyorum.

Nilgün Uçak

Hak edilmiş başarıları, yad etmek, kutsal bir vazifedir. Başarılarınız daim olsun her daim, Sayın Süha Baytekin, kardeşimiz değerli soydaşımız. Çok teşekkür ediyoruz

Nurten Şimşek

KALPAKCHI CAFE & STORE teşekkürler. Süha Baytekin'in kitaplarına yer verdiğiniz için. Üç kitabı da okuyan biri olarak; Heyecan, öfke, kendini-mensup olduğun toplumunu sorgulama, acaba sürgün sadece bu topluma mı ait? neden dedirten Onuru ile Yaşamı arasında mücadele bizden birilerinin izleri. Elbette güzel şeylerde var. Onları da sizlerden duymak isterim.

Esma Özbek Bozkurt

Kitap eve geldi Antalya'ya maalesef uzun bir süre şehir dışında olacağım için okumam gecikecek üzgünüm, selamlar.

Özen Sanbay

Güne kitapla uyanmak epeydir yaşamadığım bir duygu. Sayın Süha Baytekin in imzalayarak gönderdiği Kutsal Ayın Kızları kitapları elime geçti. Sonsuz teşekkürler. Okuyucunuz bol olsun.

Cenbey Recep

Kitaplarının okuru bol olsun, okuyanların Çerkeslik bilincine katkı sunsun.

Ugur Vasiya

OKUNMALI, Emeğinize Sağlık Süha Bey

Hülya Polat

Süha Baytekin Yazarımızdan imzalı dört kitabımı bu gün teslim aldım. Çok teşekkür ediyor, sonsuz başarılar diliyorum.

Şeneser Tokmak,

En güzel hediye kitap. Süha beyin kitapları da, tam bir kitap kurdu kardeşime.

Mahsuni Gül

Bu okurunuz yine bir kitabinizi okumuş. Gerek gerçek yasamda ve gerekse de sanal yasamda öyle okurlar var ki ışık hızından bile daha hızlı bir şekilde kitabinizin veya makalenizin başlığına bakıp en az 1 saat konferans veriyorlar.

 

 

 

 

Bu yazı 4202 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI