içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Hamaset ve Hakikat!

Hamaset ve Hakikat!

 

Çağdaş devletler vatandaşlarının mutluluğu için sürekli bir çaba içindedirler. Bu bağlamda güvenlik, eğitim, sağlık, adalet, sosyal güvenlik ve ekonomik konularda politikalar geliştirip hayata geçirmeye çalışır.

 

Mutluluk, göreceli bir kavram olduğu için her kes mutluluğu kendi algısına göre yorumlar. Elbette devleti yönetenlerin de kendilerine göre bir mutluluk algısı vardır. İnsanların değerleri ve duyguları köpürtülerek yaratılan kısa süreli mutluluklar ne yazık ki hakikat karşısında hüsrana neden olmaktadır.

 

Hamaset ve Hakikat biri birine zıt iki kavram... Devletlerin bekası adaletle mümkündür. Hukuk devletinde nepotizm (Devlet yönetiminde akraba kayırmacılığı) değil liyakat esastır.

 

Hamasete abanarak toplumu bir süreliğine mutlu edebilirsiniz. Ancak karşınıza hakikat çıkınca sizi panikletmesin.

 

Abhazya'da son günlerde meydana gelen olaylar aslında bağımsızlığın ilan edildiği tarihten beri tekrarlanan bir sistematiğe sahip. Olaylar karşısında itidalli olmalıyız.

 

Faillerin bir kısmının silahları ile yakalanması tek tesellimizdir. Olayların arkasındaki gerçek nedenleri konunun uzmanları tarafından tarafsız bir gözle araştırılması umarım ki bu ve benzeri olayların son bulmasına çare olur. Dileğimiz sanıkların bir an önce yargı önüne çıkarılması ve adil bir yargılama ile hakettikleri cezalara çarpıtılmaları diaspora ve Abhazya'daki soydaşlarımızın ortak talebidir.

 

Akhusba Feridun Aksoy

 

 

Bu yazı 5397 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI