içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Yeni Yıla Girerken.

Yaklaşan yeni yıl nedeniyle derneklerimizin değerli başkan ve yöneticileri yayınladıkları mesajlarla 2017 yılının umut olması, savaşların son bulması, barış ve kardeşliğin, hakkın ve adaletin egemen olması, kültürel ve sosyal problemlerin yok olması umutlarını taşıdıklarını, geçmişte yaşanan olumsuzlukları unutmayı, çalışmayı insanlarımıza aktarmayı,barış, kardeşlik ve sağlık isteklerini takipçilerimizle paylaşmak istediler. Abhaz Postası

Yeni Yıla Girerken.

Yaklaşan yeni yıl nedeniyle derneklerimizin değerli başkan ve yöneticileri yayınladıkları mesajlarla 2017 yılının umut olması, savaşların son bulması, barış ve kardeşliğin, hakkın ve adaletin egemen olması, kültürel ve sosyal problemlerin yok olması umutlarını taşıdıklarını, geçmişte yaşanan olumsuzlukları unutmayı, çalışmayı insanlarımıza aktarmayı,barış, kardeşlik ve sağlık isteklerini takipçilerimizle paylaşmak istediler.
Bilecik Abhaz Derneği Başkanı Sayın Levent Özdemir Abrakua'nın siz takipçilerimize iletmek istediği mesajında 

 

Yeni yıla girerken.


Bilecik İlimizde Abhaz kökenli köylerimiz denildiğinde Künceğiz, Hasandere ve Elmabahçe köyleri gelir. İlimiz dışından gelip Bilecik'e yerleşen K.Kafkas kökenli kişi sayısı çok azdır. Şehir merkezinde yaşayan Abhazlar bu köylerden gelip yerleşmişlerdir. Köyle bağlarımızı koparmadık demek pek doğru olmaz. Ama az da olsa direnç gösteren insanlarımız var. Yaşam şartları, ekonomik koşullar, eğitim problemlerimiz vs sebeplerle şehirlere yerleşmek arzusu yok oluşumuzu da beraberinde sürükledi. Sele kapılmıştık, ayakta durmamız mümkün değildi. Bizler farklı insanlardık. Akraba evliliği yapmaz, aynı köyden evlenmezdik. Başka bir dil kullanır, başka türlü yaşardık. Ancak asimilasyon çarkı hepimizi içine aldı ve hamur gibi yoğurmaya başladı. 


2004 yılında değerli büyüklerimiz bu gidişata dur dediler. Kültürümüzü, geleneklerimizi, dilimizi korumak gelecek nesillere aktarmak istediler. Kafkas Derneği adı ile 23.12.2004 tarihinde faaliyete başlayan örgütlenmeyi gerçekleştirdiler. Günümüzde hayatta olanlara uzun ve sağlıklı ömür dilerken, yaşamını kaybetmiş kıymetli büyüklerimize Allah'tan rahmet diler saygı ve minnetle anarım.


İlk yıllar Kafkas adı ile faaliyette bulunan derneğimiz geçmiş yıllarda yapılan bir kongrede isim değişikliği kararı alarak "Abhaz" adını aldı. Türkiye çapında var olan Abhaz yapılanmalarının çatı örgütü olan Abhaz Dernekleri Federasyonu üyeliğini tercih etti. 21. yüzyıl kimlik arayışını da beraberinde getirmişti. Yer yüzünde bir tek kişi dahi kalsak asıl kimliğimizi muhafaza etmemiz lazım geldiğinin bilincindeyiz.


Yakın bir tarihte ulusal oyunlarımız ve ezgilerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasına katkısı olacağına inandığımız kurslara başladık. Dil problemimizi çözmüş değiliz. İlk işimiz dil kurslarını bir an önce hayata geçirmek olmalıdır. İlki 2017 bahar ayında olmak üzere, kursiyerlerimizin öğrendiklerini sergilemesine fırsat vermek, halkımızın dayanışma arzusunu güçlendirmek, aktivitelerimizle moral motivasyon seviyesini yükseltmek, örgütlü güç olarak toplumda yerimizi almak isteriz.


Levent Akmanlar Aşukba, Osman Soyaltın Pısa, Serdar Yavuz Çatana, Mehtap Akkaya Fükupha, Abdülkadir Koksal Aşukba, Olcay Güler Apüsha, Sinan Özdemir Abrakua, Mehmet Akmanlar Aşukba, Ümit Afacan Lazba, Tolga Onur Aşukba, Tuncay Güler Agüsha, Bilge Onur Aşukba, Özcan Özkay Pısa'dan oluşan yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım ile birlikte her türlü problemin üstesinden gelecek güç ve kararındayız.


2016 tarihi bizde iyi anılar bırakmadı. Hep bir kaos, hep bir sıkıntı, hep bir hüzün gittiğine üzülmeyeceğiz. 2017 Yılından beklentimiz çok. Önce barış, kardeşlik ve sağlık istiyoruz. Sonra mı? Çalışacağız, Çalışacağız, Çalışacağız ve başarı bizimle olacak


Çaanıbzıyala


Levent Özdemir Abrakua, 
Bilecik Abhaz  Derneği Başkanı

https://takipci33.com/youtube-izlenme-satin-al/

Tarih: 25-12-2016