içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Samsun Abhaz Derneği Başkanı Ajönba Fikret Özcan Yeni yıl nedeniyle mesaj yayınladı.

2016 yılını bitirdiğimiz şu günleri unutmak istiyoruz. Ve umudumuzu sürdürmek istiyoruz. Daha güzele, daha iyiye ulaşmak istiyoruz. Dünyada savaşların bittiği, barışın hakim olduğu bir dünya istiyoruz.

Samsun Abhaz Derneği Başkanı Ajönba Fikret Özcan Yeni yıl nedeniyle  mesaj yayınladı.

Samsun Abhaz Derneği Başkanı Ajonba Fikret Özcan "2016 yılının o kadar çok olumsuzlukları oldu ki nerede ise ömrümüzde rast gelebileceğimiz her kötülük aynı yıla sıkıştırıldı. İnşallah tüm olumsuzluklar bu yılda kalır. Bir daha asla yaşamak istemediğimiz bir dönem olarak geride kalır. " Dedi.


" Asimilasyon çarkını en fazla yaşayan topluluk olarak Türkiye'nin en kuzeyinde yaşayan bizler acaba asimilasyona dur diyebilir, kendi kültürümüzü, örf ve adetlerimizi yaşayabilir, hatta kaybettiğimiz dilimizi yeniden kazanabilir umudu ile 2014 tarihinde örgütlenme çabası gösterdik. Şunu tekrar hatırladık biz Abazalar zor zamanların insanlarıyız. Yaşadığımız bu ülkede sıkıntılı süreçte daha diri olacağız. Diliyorum hatta umuyorum ki Karadenizde yaşayan Abhazlar bu yok oluşa dur diyecek, bayrağımızı zirveye taşıyacaktır. 


Sevgili Oktay Chkotu'nın Yeni yıl nedeniyle kaleme aldığı o güzel yazısından küçük bir alıntı yaparak kendi görüşlerimi eklemek istiyorum. Sevgili Oktay " ... Ben aslında her zaman “Abhazya CENNET değil, VATAN’dır!” diyenlerdenim, ama çoğunuzun kullandığı bu güzel tabiri bu yazıda da ben de kullanmaya devam edeyim. Ancak bu “cennet”, üzerinde kendisine ait insanlar yaşadığında, öz dilleri, öz kültürleri ve binlerce yılın içerisinden süzerek getirdikleri kültürleriyle kucak kucağa olduklarında bu tabiri hak edebilir. Abhazlığın yaşanmadığı, abhazcanın konuşulmadığı ve abhaz kültürünün buram buram hayat bulmadığı bir Abhazya coğrafyası, isterse doğal açıdan bir “cennet” olsun, bence hiç bir anlam ifade etmez..." dedi.


Sevgili Oktayın bu cümlesini Samsun özeline indirgersek varsın Samsunda Abazalar yaşasın, varsın Abaza köyleri olsun. Dilini, kültürünü yaşamadıktan sonra, örgütlü yapılanmasına sahip çıkmadıktan sonra ...


2016 yılını bitirdiğimiz şu günleri unutmak istiyoruz. Ve umudumuzu sürdürmek istiyoruz. Daha güzele, daha iyiye ulaşmak istiyoruz. Dünyada savaşların bittiği, barışın hakim olduğu bir dünya istiyoruz.


Yeni yılda umutlarımızın gerçekleşmesi dileği ile. 

 

Ajonba Fikret Özcan
Samsun Abhaz Derneği Başkanı

https://takipci33.com/instagram-takipci-satin-al/

Tarih: 27-12-2016