içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Merhaba

Derneğimizin ilk kurulduğu yıl başlattığı Abhazca dil kursunu 2016 – 2017 Eğitim ve Öğretim yılında tekrarladık. Yaklaşık 4 aydır derneğimizde Abhazca dil kursumuz sürüyor. Eğitimlerimize katılımlar oldukça yoğun. Kısa vadede hedeflerimize ulaştığımızı düşünüyorum.

Merhaba

Abhaz yerleşkelerinden önem sırasına sahip bölgelerimizden Kocaeli, orada yaşayan halkımızın örgütlü yapılanmasının da göz bebeği Kocaeli Abhaz Derneğimizdir.

 

Sayın Çıcba Hasan Konca başkanımız giden ve gelen yıl için ne düşünüyor? Diye sordum.

 

Sayın Konca

 

Ulusal ve Uluslararası anlamda dünyada birçok olumsuz olay yaşandı. Abhaz toplumu olarak dünya gündemine uzak kalmadık. Bizi ve coğrafyamızı ilgilendiren konuları yakından takip ediyoruz. Ben 2016 yılında yaşanan hem ülkemizde hem de dünyamızda ki olumsuzların 2017 yılında yaşanmamasını temenni ediyorum. “ dedi

 

Özen Atsanba

Kocaeli

 

Merhaba;

 

Kocaeli Abhaz Derneği kurulalı 1 yılı geçti. Yaklaşık 1 buçuk yıllık bir dernek olarak, 2016 yılını dolu dolu geçirdik. Yeni bir dernek olmamıza rağmen, yönetim kurulumuzda bulunan isimlerin hem hayattaki ve işlerindeki tecrübelerinden dolayı hem de Kocaeli Abhaz Derneği’nden önce görev aldıkları kurum ve derneklerde ki tecrübeleriyle birçok çalışmadan başarılı sonuçlar aldık. Geçtiğimiz yıl, Kocaeli’nin miting alanı olarak bilinen Perşembe Pazarı Alanı’nda büyük bir festival gerçekleştirdik. Bu festivalde Abhaz ve Kafkas kültürünü Kocaeli halkına anlatmaya çalıştık. Açılan stantlarda Kocaelililere Kafkas mutfağından lezzetler, Kuzey Kafkasya Ülkelerini ve Abhazya’mızı tanıtan ürünler ve eşyalar Kocaelilere sunuldu.

 

21 Mayıs’ta Abhaz Dernekleri Federasyonu önderliğinde Kocaeli Kefken Babalı Sahili’nde büyük bir anma programı gerçekleştirdik. Bizim bu anmalarda ev sahibi olmamız, sorumluluğumuzun daha da artmasına sebep oluyordu. Biz bu anma programlarından da başarılı sonuç elde ettik. Hem kitlesel olarak katılımımız yoğun oldu, hem de Rus – Kafkas savaşlarında Anadolu topraklarına sürülen Abhaz ve Kafkas halklarının acısını tüm dünyaya anlatabildik.

 

Derneğimizin ilk kurulduğu yıl başlattığı Abhazca dil kursunu 2016 – 2017 Eğitim ve Öğretim yılında tekrarladık. Yaklaşık 4 aydır derneğimizde Abhazca dil kursumuz sürüyor. Eğitimlerimize katılımlar oldukça yoğun. Kısa vadede hedeflerimize ulaştığımızı düşünüyorum. Uzun vadede daha büyük projelerimiz olacak ve bu projelerden de başarılı sonuçlar alacağımız inancını taşımaktayız. Çünkü; yönetim kadrolarımız ve üyelerimiz başarılı olmanın gereğini çok iyi biliyor. Bu nedenle ben hep yöneticilerimize hem de üyelerimize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.

 

Ulusal ve Uluslararası anlamda dünyada birçok olumsuz olay yaşandı. Abhaz toplumu olarak dünya gündemine uzak kalmadık. Bizi ve coğrafyamızı ilgilendiren konuları yakından takip ediyoruz. Ben 2016 yılında yaşanan hem ülkemizde hem de dünyamızda ki olumsuzların 2017 yılında yaşanmamasını temenni ediyorum.

 

2017 yılının toplumumuza, ülkemize ve dünyamıza barış, refah ve sağlık getirmesini temenni ediyorum.

 

Hasan Konca

Kocaeli Abhaz Derneği Başkanı 

 

https://takipci33.com/twitter-takipci-satin-al/

Tarih: 26-12-2016