içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kuzey Kafkasya ziyaretleri tamamlayan Abhaz Dernekleri Federasyonu Heyeti Türkiye ye döndü.

Abhaz Fed heyeti Abhazya bağımsızlık savaşının kahramanı General Sultan Sosnaliyev'in Kabartay Balkar Cumhuriyeti Baksan şehrindeki mezarını ziyaret etti.

Kuzey Kafkasya ziyaretleri tamamlayan Abhaz Dernekleri Federasyonu Heyeti Türkiye ye döndü.

Kuzey Kafkasya ziyaretleri tamamlayan Abhaz Dernekleri Federasyonu Heyeti Türkiye ye döndü.

 

Abhaz Fed heyeti Abhazya bağımsızlık savaşının kahramanı General Sultan Sosnaliyev'in Kabartay Balkar Cumhuriyeti Baksan şehrindeki mezarını ziyaret etti.

Abhaz Postası

Nalçık

 

Abhaz Fed heyeti Abhazya bağımsızlık savaşının kahramanı General Sultan Sosnaliyev'in Kabartay Balkar Cumhuriyeti Baksan şehrindeki mezarını ziyaret etti. Mezarı başında dua edildi. Burada bir konuşma yapan Genel Başkanımız Atanur Akhusba '' Sultan Sosnaliyev'in Abhazya bağımsızlık savaşı kahramanıdır bugün sahip olduğumuz bağımsız devletimiz bu insanların çabalarının ve cesaretlerinin ürünüdür bizlere düşen görev Devletimizi daha da ileriye götürecek ve onlara layık olan insanlar olarak çalışmaktır mekanın cennet olsun,, dedi. Heyetimiz çalışmalarına devam etmek üzere Karaçay Çerkez Cumhuriyetindeki kardeşlerimizin yanına hareket etti.

Abhaz Fed heyeti Karçay Çerkesk te

 

Heyetimiz kardeş cumhuriyetleri ziyaretleri kapsamındaki çalışmalarına Karaçay Çerkes Cumhuriyeti'nde devam etti buradaki soydaşlarımızın Stk ları ile bir araya gelen heyetimiz Alaşara Derneği ile işbirliği anlaşması imzaladı. Heyetimiz İncikckun köyünde 2002 yılında vefat eden Abhazya savası gazilerinden Abaza Ulusal Sairimiz Kerim Mıxza'nın 70. doğum yılı etkinliğine katıldı. Bibarkıt köyünü de ziyaret eden heyetimiz Alaşara derneğinde yapılan ikili protokol ile işbirliğimizin geliştirilmesi için yapılacak çalışmalar imza altına alındı.

Burda bir konuşma yapan Genel Başkanımız Atanur Akhusba '' Hepinizin Ramazan-ı şerifini kutlamak istiyorum Türkiye'deki kardeşlerinizden size selam getirdik. Burada olma sebebimiz birliğimizi daha da geliştirmek, işbirliğimizi arttırmak içindir. Bizler bir milletin boyları olarak gelecek nesillere olan borcumuzu ödemek için üzerimize düşeni fazlasıyla yapmak durumundayız dilimizi, kültürümüzü, tarihimizi ve en önemlisi sahip olduğumuz Devletimizi gelecek nesillere daha yaşanılır bir ülke olarak bırakmak zorundayız. Bu bağlamda yapabileceğimiz çok şey var bütün olumsuzlukları göğüsleyerek yılmadan çalışmalıyız. Federasyonumuzun kuruluş gayesi budur biz diğer Kafkas halkları kardeşlerimizle de iletişimimizi sürdürerek Abaza halkının sorunları ve devletimiz Abhazya odaklı çalışmayı ilke edinmiş bir örgütüz. Federasyon tüzüğümüz bu amaç doğrultusunda oluşturulmuştur Türkiye'de şu anda 14 üye derneğimiz ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Örgütlenme çalışmalarımız tüm milletimizi bir araya getirinceye kadar devam edecek Kardeş Stk lar ile yardımlaşmaya devam edeceğiz hepinize bizi burada ağırladığınız için teşekkür ediyorum birliğimiz daim olsun.,, imza töreninden sonra heyetler birbirlerine hediye takdim etti Alaşara derneği başkanı Murat Mukba bu seyahatten çok memnun kaldıklarını belirterek ziyaretin daha fazla zaman ayırarak tekrarlanmasını talep ederek başkanımız Atanur Akhusba'ya Ahtarpa ve Kama hediye etti. Abhaz Fed heyeti daha sonra Alaşara Derneğinin onurlarına verdiği iftar yemeğine katıldıktan sonra Nalçik'e geri döndü.

Tarih: 09-05-2019