içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kuzey Kafkas Halkları Sivil Toplum Kuruluşları Fatih Altaylı’yı “Şiddetle Kınayan” Bildiri Yayımladı.

Açık bir şekilde halkın bir kesimini ötekine düşman yapma suçu işleyen Fatih Altaylı hakkında gereken takibatın yapılmasını ve Çerkes toplumu ve diğer etnisiteleri hedef alan saldırılara bir an önce son verilmesi için devletin ilgili birimlerini acilen göreve çağırıyoruz.

Kuzey Kafkas Halkları Sivil Toplum Kuruluşları Fatih Altaylı’yı “Şiddetle Kınayan” Bildiri Yayımladı.

Kuzey Kafkas Halkları Sivil Toplum Kuruluşları Fatih Altaylı’yı “Şiddetle Kınayan” Bildiri Yayımladı.

 

Bildiri altına imza atan Abhaz Dernekleri Federasyonu - Alan Vakfı - Birleşik Kafkas Dernekleri Federasyonu - Çerkes Dernekleri Federasyonu - Dostluk Kulübü Platformu - Oset - Alan Kültür Derneği ayrıca bir imza kampanyası duyurusu da paylaştı.

 

Fatih Altaylı'yı Şiddetle Kınıyoruz diyen Kuzey Kafkasya Halkları Sivil Toplum Örgütleri Olarak

Ülkede farklı etnisite ve dil gruplarına yönelik provokatif saldırılar sürüyor.

En son 4 Aralık 2018 tarihinde, Habertürk televizyonu sunucusu Fatih Altaylı demokratik hak talebinde bulunan Çerkeslere “kapıyı gösterme cüretinde” bulunarak bir kez daha ortamı gerdi.

“…Bazı Çerkesler toplanıyorlar moplanıyorlar, Çerkeslerin hakları falan... Yürü git Çerkesistan’da iste haklarını…” diyen Altaylı’nın bu cesareti nereden aldığı merak edilirken, “kime hizmet ediyor?” sorusunu da akla getirdi.

İç ve dış pek çok merkezin ülke huzurunu hedef aldığının bilindiği bir dönemde art arda gelen bu olaylar saldırıların sistematik olma ihtimalini düşündürüyor.

Açık bir şekilde halkın bir kesimini ötekine düşman yapma suçu işleyen Fatih Altaylı hakkında gereken takibatın yapılmasını ve Çerkes toplumu ve diğer etnisiteleri hedef alan saldırılara bir an önce son verilmesi için devletin ilgili birimlerini acilen göreve çağırıyoruz. İfadelerine yer verdi.

 

İmza kampanyası için;

http://chng.it/6brWspLr

Habertürk fax : +902123136590

RTÜK fax : 0312 297 51 90

 

- Abhaz Dernekleri Federasyonu

- Alan Vakfı

- Birleşik Kafkas Dernekleri Federasyonu

- Çerkes Dernekleri Federasyonu

- Dostluk Kulübü Platformu

- Oset Alan Kültür Derneği

Tarih: 10-12-2018