içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kayalar Köyü 9. Abhaz-Adiğe Köyleri Ömer Beygua Voleybol Turnuvası Tüm Hızı İle Devam Ediyor.

Kayalar Abhaz Kültür Derneği Başkanı Atiyba Erdinç Atile köyünü ve derneğini ziyaret eden başta Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve beraberinde gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeki Toçoğlu,...

Kayalar Köyü 9. Abhaz-Adiğe Köyleri Ömer Beygua Voleybol Turnuvası Tüm Hızı İle Devam Ediyor.

Beygua Ömer Büyüka Turnuvasının 12 Temmuz gecesi devam eden karşılaşmaların bir kısmına Sakarya Protokolü de katıldı. Sakarya Abhaz Derneği Apsınra Dans Grubu sergiledikleri performansla katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattılar.

Kayalar Abhaz Kültür Derneği Başkanı Atiyba Erdinç Atile köyünü ve derneğini ziyaret eden başta Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve beraberinde gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeki Toçoğlu, Sakarya Emniyet Müdürü, İl Jandarma Alay Komutanı, Sakarya Başsavcısı, Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Bganba Oral Kobaş’a  her birine ayrı ayrı olmak üzere yaptığı yazılı açıklama ile teşekkürleri ifade etti.

Kayalar Abhaz Kültür Derneği Başkanı Atiyba Erdinç Atile açıklamasında “ Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Emniyet Müdürü, İl Jandarma Alay Komutanı; CHP Sakarya Millet Vekili Engin Özkoç (Taskoç) ,Sakarya Başsavcısı, Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Sakarya Abhaz Derneği Başkanı köyümüzü ve derneğimizi ziyaret ettiler.

Köyümüzün büyükleri ile beraber köyümüzün ileri gelenleri ve Şansal Büyüka gelen misafirleri Abhaz konukseverliğiyle karşıladık. Yemek sonrası voleybol sahası ve kültür merkezimizin olduğu alana gittik. Orada köy sakinlerinin de hazır bulunduğu alanda bir süre oturup sohbet edildi. Sakarya Abhaz Kültür Derneği Dans Grubu’nun gösterileri ile bir seyir ziyafeti yaşandı. Arkasından köyün bir mensubu olan Milletvekilimiz Engin Özkoç’un misafirlere köyümüze hoş geldiniz diyerek yaptığı konuşma çok beğeni topladı.

Özkoç konuşmasında kardeşlik ve dayanışma içerisinde yapılan çalışmalarla Sayın valimizin atıl, virane ve kullanılamaz haldeki eski okul binasının ve önündeki alanın spor ve kültür alanlarında kullanılmak üzere tadilatına izin vermesinin ardından köyümüz ileri gelenlerinden Şansal Büyüka’nın önemli maddi katkılarıyla eski okul binasının onarılarak yeniden kullanılabilir hale getirilmesini sağlaması ve ardından önündeki voleybol sahasının da Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu tarafından modernize edilerek çağımız standartlarında bir saha olarak yeniden yaptırması sonucu alan ve binanın tekrar toplumumuzun kullanımına açılmasından dolayı ve konukları köyümüzde görmekten dolayı onurlandığını söyleyerek  konuklara teşekkür etti ve Sakarya Valisi Sayın  Hüseyin Avni Çoş’u etkinlikte bulunanlara hitap etmek üzere mikrofona davet etti.

Sakarya Valisi Sayın Coş yaptığı konuşmada kendisini aileden biri olarak samimiyetle bağrına basan Kayalar Memduhiye Köyü sakinlerine teşekkür etti. Atıl vazıyetteki alan ve binanın bu hale getirilmesine katkı sağlayan başta Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Şansal Büyüka’ya teşekkür ederek; gençleri ihtiyacı olan spor ve kültürel eksikliklerini tamamlayabilecekleri ve onların kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma olanaklarını sağlayan bu tesisin hem köy halkına hem bu alanı kullanan camiamızın diğer mensuplarına hayırlı olmasını temenni etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Toçoğlu daha önce köyümüze gelerek söz konusu yeri ziyaret ettiği için konuşma yapmadı. Kalan zamanda çeşitli çay, kahve vb. ikramlardan sonra konuklarımız sahayı voleybol takımlarımıza, alanı da seyircilerimize bırakarak köyümüzden ayrıldılar.”  Dedi.

 

Tarih: 13-07-2016