içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İnegöl Ridade İle Coştu.

İnegöl Abhaz Kültür Derneği Başkanı İrfan Kap’ın katkılarından ötürü Beygua Hakan Ander’e sunduğu plaket töreni sırasında konuşan Ander “ Sevgili İnegöllüler. İnegöllü Abhazlar biz sizi çok seviyoruz. İnegöl’e ilk 2012 yılında geldim. O günden buyana kendimi İnegöllü olarak gördüm...

İnegöl Ridade İle Coştu.

İnegöl Ridade İle Coştu.

 

Haber ve Fotoğraflar

Özen Atsanba

İnegöl

 

İnegöllü sanatseverler Ridade ile coştu.

 

İnegöl Abhaz Kültür Derneğinin düzenlediği kültür gecesinde İstanbul Abhaz Kültür Derneğinin dışa açılan yüzü Ridade Kafkas Halk Dansları Topluluğu İnegöllü sanatseverler ile buluştu.

 

Katılımcıların izlenimlerini sorduğumuzda yaklaşık 15 yıldır benzer özellikte bir etkinlik yapılmadığını, bu nedenle çok mutlu olduklarını ifade ettiler. İstanbul Abhaz Kültür Derneğinin iki ekibinden biri olan Ridade Kafkas Halk Dansları ekibinin İnegöl’de olması ayrıca mutluluk kaynağımız oldu. 50 yılı tamamlayan İstanbul Abhaz Kültür Derneği bünyesinde bulunan Ridade 20.yılının ilk gösterisinin İnegöl’de yapılmış olması da ayrıca sevinç kaynağımız olmuştur ifadesine yer verdiler.

 

İnegöl Abhaz Kültür Derneği Başkanı İrfan Kap’ın katkılarından ötürü Beygua Hakan Ander’e sunduğu plaket töreni sırasında konuşan Ander “ Sevgili İnegöllüler. İnegöllü Abhazlar biz sizi çok seviyoruz. İnegöl’e ilk 2012 yılında geldim. O günden buyana kendimi İnegöllü olarak gördüm. Biz Abazalara kim yakınlık gösterirse bizim dostumuzdur. Bizimle dertlenenlerle dertleşir, bizimle üzülenlerle biz de üzülürüz. Saygı gösterene saygı, sevgi gösterene sevgimizi veririz. Bazı kesimlerin bizi anlamasını ve saygı göstermesini istiyoruz. Bizler her kesi seviyoruz.“ diyerek konuşmasını teşekkürle bitirdi.

Geceye İnegöl protokolu ile STK temsilcileri de katıldı.

Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş, Darıyeri Abhaz Kültür Derneği Başkanı Akhusba Atanur Aksoy, Bilecik Abhaz Derneği Başkanı Levent Özdemir, Eskişehir Abhaz Kültür Derneği Başkanı Turgay Tekin Abhazfed Eski Genel Başkanı Cengiz Koç, Abhazfed Genel Başkan Yardımcısı Ercan Başnuh, Yönetim Kurulu üyesi Hakan Metin Mercan da geceye katılanlar arasında idi.

 

 

Tarih: 01-05-2017