içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Hendek Sarıyer Köyü Gençleri Köy İçi Evliliğe Dur Dedi.

Hendek Sarıyer'li Gençler "Köy İçi Evliliklere Karşı Birleşti."

Hendek Sarıyer Köyü Gençleri Köy İçi Evliliğe Dur Dedi.

Hendek Sarıyer Köyü Gençleri Köy İçi Evliliğe Dur Dedi.

 

Haber: Özen Atsanba

İstanbul

 

Abhaz Köylerinde giderek yayılma eğilimi gösteren köy içi evliliklere Hendek Sarıyer Köyü Gençleri Dur Dedi.

 

Yakın bir tarihte meydana gelen köy içinden evlenme gençler arasında huzursuzluk yarattı. Gençlerin önemli bir çoğunluğu bu evliliği onaylamazken, olan oldu kaçan kızı geri mi vereceğiz? Diyen tarafların tartışması, gençlerin büyüklerinden yardım istemesi ile sonuç alındı.

 

Hendek Sarıyerli Gençler Diğer Köylere de Örnek Karar Alınmasına Sebep Oldu.

Köyde yaşayan her sülalenin temsil edildiği kişilerce oluşan heyet “yaptırımı da olan önemli kararlar “ aldı. Bilindiği gibi Abhaz köylerinde düğünlerde silah atılması ve içki ikram edilmesi konusunda önemli yaptırım kararları alan Abhazların bu kararı kamuoyu tarafından ilgi ile takip edilmişti.

 

Köyün büyüklerinden talepte bulunan gençler 08.10.2017 tarihi itibariyle “Köy içi evlilik bitmiştir.” Bundan böyle geçmişte olanları unutarak köy içi evlilik konusunu bitirmiş bulunuyoruz. Köyü oluşturan her sülaleyi temsilen katılımcılar tarafından imza altına da alınan “Köy İçi Evlilik” konusunu ihlal edenler tıpkı “İçki ve Silah konusunda” alınan kararların benzeri uygulamaları ile karşı karşıya kalacaktır. Bu kişilerin düğünlerine, cenazelerine hiçbir etkinliklerine katılınmayacak ve izin verilmeyecektir. Denildi.

 

Abhaz geleneklerine göre de uygun olmayan “ Akraba ve aynı köyden evlilikler ” Abhaz Halkının yok olmasına delildir. Buna izin vermeyeceğiz diyen Sakarya/Hendek Sarıyer Köyü Gençlerini bu kararlarından dolayı kutluyoruz.

 

Abhaz Postası

Tarih: 13-10-2017