içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Cumhurbaşkanı Hacimba Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Putin ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Hacimba Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Putin ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Hacimba Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Putin ile Görüştü

 

Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacimba ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin Rusya’nın Soçi şehrinde biraraya geldiler ve bir süre görüştüler.

 

Kaynak: http://www.altinpost.org

 

Cumhurbaşkanlığı basın servisinin verdiği bilgilere göre iki ülke liderleri, Rusya'nın Abhazya'nın bağımsızlığını tanımasının 11. yıl dönümü arifesinde gerçekleştirilen toplantıda, Abhazya-Rusya ilişkilerinin daha da geliştirilmesi ve sosyo-ekonomik işbirliği konularında görüştüler.

 

Toplantıyla ilgili olarak Rusya Devlet Başkanı Putin, “Bildiğiniz gibi toplantımız Abhazya'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin arifesinde gerçekleştiriliyor. Umarım bu seçimler demokratik ilkelere tam olarak uyulmasına, Abhazya’nın daha fazla istikrara kavuşmasına, ekonominin gelişmesine ve demokratik istikrarın sağlanmasına katkıda bulunacaktır" şeklinde konuştu. Vladimir Putin sözlerinin devamında, “Sayın Raul Hacimba’yı burada görmekten mutluyum. Önceden planladığımız bu toplantıda, ortak işbirliği alanlarımızda ve sosyal projelerde çalışmaların nasıl yürüdüğünü, bundan sonra nasıl yürüyeceğini görüşeceğiz” dedi.

 

Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacimba da toplantıda yatırım programı kapsamında yürütülen çalışmalar da dahil olmak üzere devletlerarası ilişkilerin önemli konularını görüşüp tartışacaklarını belirterek, görüşme için Rus mevkidaşına teşekkür etti ve, “Yapımı devam eden okullar ve okul öncesi kurumlar gibi sosyal açıdan önemli yapılar neredeyse tamamlanma aşamasında. Rusya tarafından tahsis edilen maddi yardımlar sayesinde enerji sistemi üzerinde de çalışmalar sürdürüyoruz, yollar inşa ediyoruz, çok önemsediğimiz savunma departmanlarımız ve kolluk kuvvetlerimizle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca Abhazya’nın ekonomik gelişimine katkıda bulunacak ulaşım, deniz ve hava trafiği ile ilgili konularda da çalışmalarımız olacak. Mevkidaşıma, Abhazya halkına ve Abhazya’ya gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederim” dedi.

 

Hacimba ve Putin en son 21 Kasım 2018 tarihinde, yine Soçi’de biraraya gelmişlerdi.

 

Abhazya'nın, en önemli ticaret ortağı Rusya ile dış ticaret hacmi, toplam dış ticaret hacminin % 74,5'ini kapsıyor. 2018 yılında Rusya’nın Abhazya ile ticareti, 192.4 milyon dolar ihracat ve 66.2 milyon dolar ithalat olmak üzere toplam 258.6 milyon dolar olarak gerçekleşmişti.

 

Tarih: 07-08-2019