içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Abhazya Seçimlerinde Kimler Oy Kullanabilecek?

Resmi açıklamalara göre, daha önce defalarca uyarıldığı gibi eski tip pasaportlarla Abhazya'da artık herhangi bir resmi işlem yapılamıyor. Aynı şey oy kullanma işleminde de geçerli.

Abhazya Seçimlerinde Kimler Oy Kullanabilecek?

Abhazya Seçimlerinde Kimler Oy Kullanabilecek?

 

Kaynak: http://www.altinpost.org/secim/index.html#page-top

 

Abhazya Cumhuriyeti kanunlarına göre 18 yaşını dolduran tüm Abhazya vatandaşları seçme ve seçilme hakkına sahiptir.

 

25 Ağustos 2019 tarihinde yapılacak olan Abhazya Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hepimiz vatandaşlık görevimiz gereği sandık başına gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız.

 

Bu seçimlerde diğer seçimlerden farklı olarak dikkat etmemiz gereken bir konu, elimizdeki Abhazya pasaportumuzun eski veya yeni olmasıdır.

 

ESKİ PASAPORT                                                           YENİ PASAPORT (2016 MAYIS SONRASI)

 

Resmi açıklamalara göre, daha önce defalarca uyarıldığı gibi eski tip pasapotlarla Abhazya'da artık herhangi bir resmi işlem yapılamıyor. Aynı şey oy kullanma işleminde de geçerli.

 

Abhazya yetkilileri tüm vatandaşlara seslenerek, eski pasaportlarla sandık başına giden kişilerin oy kullanamayacağını, bunun kesin karar olduğunu ve bu konuda ısrar edilmemesini söylediler.

 

Açıklamalara göre, 2016 yılından itibaren Abhazya makamlarınca değiştirme işlemi yapılan yeni pasaportlarımızla sandık başına gitmeli ve oyumuzu kullanmalıyız.

 

Yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi, diğerinden farklı olarak yeni pasaportun fotoğraflı sayfasının altında barkod işareti var ve kapak dizaynı aynı değil.

 

Tarih: 20-08-2019