içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Abhazya'nın Dünü Bugünü Konulu Konferans Ankara Meral Okay Kültür Merkezi'nde Yapıldı.

Abhazya'nın savaş öncesi ve sonrası süreçlerinden bahseden Gitsba "önemli tecrübe" sahibi olduklarını söyledi. Devlet mekanizmalarının oluşması ile birlikte siyasi, sosyal, ekonomik süreçten geçerek süratle gelişmektedir. Abhazya "Tarihsel Yörüngesine girmiştir."

Abhazya'nın Dünü Bugünü Konulu Konferans Ankara Meral Okay Kültür Merkezi'nde Yapıldı.

Birleşik Kafkas Dernekleri Federasyonu Abhazya'nın Dünü Bugünü konulu konferansa ev sahipliği yaptı.


Haber ve Fotoğraf

Necdet Akoğlu Agumaa
Ankara

 

24 Aralık 2016 günü saat:14.00 de Meral Okay Kültür Merkezi salonununda gerçekleşen konferansa Abhazya Cumhuriyeti Tam Yetkili Türkiye Temsilcisi Sayın İnar Gitsba da konuşmacı olarak katıldı. 


Abhazya Cumhuriyeti Tam Yetkili Türkiye Temsilcisi Sayın İnar Gitsba katılımcılara teşekkür ile başladığı konuşmasına Abhazya Hakkında bilgiler verip, katılımcıların sorularını da yanıtladı. Abhazya'nın savaş öncesi ve sonrası süreçlerinden bahseden Gitsba "önemli tecrübe" sahibi olduklarını söyledi. Devlet mekanizmalarının oluşması ile birlikte siyasi, sosyal, ekonomik süreçten geçerek süratle gelişmektedir. Abhazya "Tarihsel Yörüngesine girmiştir." 1992-93 yıllarında yaşadığımız savaştan daha acısı yaşadığımız ambargo idi. Genç bir devlet olarak sorunlarımızın çözülmediğini söyleyenler var duyuyoruz. 23-24 senelik genç bir devlet olan Abhazya'da mutlaka eksikliklerimiz bulunabilir. Ancak 2008 yılından sonra daha dinamik bir şekilde yol aldık. Bildiğiniz gibi 2008 yılına kadar çok ağır bir ambargo yaşadık. Biribirimiz ile görüşmelerimiz bile hiç te kolay değildi. Çok zorluklar vardı. Sınırlar kapalı, nehirden geçmek gerekiyordu. Abhazya'nın tanınması ile rahat nefes alabildik. Artık Abhazya dinamik bir şekilde gelişiyor. Yaklaşık yarımsaat süren konuşmasında "Abhazya'nın dünü bugünü " konulu konferansına katılan tüm katılımcıları ve Birleşik Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Sayın Ata Katı'ya teşekkürlerini ileterek konuşmasını tamamladı.

Tarih: 25-12-2016