içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Abhazya’nın 11. Tanınma Yıldönümü Coşku İle Kutlandı.

Haraziya; Abhazya'nın 11 yıl önce Rusya Federasyonu ve devamında dünya devletleri tarafından tanınmasının önemine vurgu yaparken; ülkenin siyasi ve ekonomik yönden bu tarihten sonra atılım gösterdiğini söyledi.

Abhazya’nın 11. Tanınma Yıldönümü Coşku İle Kutlandı.

Abhazya’nın 11. Tanınma Yıldönümü Coşku İle Kutlandı.

 

Özen Atsanba

İstanbul

 

Yapılan resepsiyona; Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Sayın Andrey Viyaçeslavoviç Buravov ve çalışanları, Güney Osetya Türkiye Temsilcisi Sayın Remzi Yıldırım, duayen gazeteci Nazım Alpman Abhazya Türkiye Temsilcisi Sayın Vasim Haraziya ve Yardımcısı Cansuh Lazba, Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkan'ı Atanur Akhusba ve Yönetim Kurulu, , Fındıcak Abhaz Derneği Başkan'ı Behlül Der, Tufanbeyli Abaza Derneği Başkan'ı Davut Hapat, İstanbul Abhaz Derneği Başkan'ı Şamil Yaşba ve Yönetim Kurulunun yanı sıra çok sayıda konuk katıldı.

 

 

Resepsiyonda söz alan Sayın Haraziya; Abhazya'nın 11 yıl önce Rusya Federasyonu ve devamında dünya devletleri tarafından tanınmasının önemine vurgu yaparken; ülkenin siyasi ve ekonomik yönden bu tarihten sonra atılım gösterdiğini söyledi.

 

Güney Osetya Türkiye Temsilcisi Remzı Yıldırım ise ; 2008 yılında Gürcistan'ın Güney Osetya'ya yaptığı insanlık dışı saldırıya değinirken; 'Rusya zamanında müdahale etmeseydi, büyük bir soykırım yaşanacaktı' dedi.

 

Hem Gürcü halkı hem de dünyadaki tüm halklar ile kardeş olduklarını belirten Yıldırım, kirli siyaset artık Kafkasya'dan elini çekmeli' dedi.

 

Daha sonra söz alana Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Sayın Andrey Viyaçeslavoviç Buravov; 'Abhazya ve Güney Osetya bölgenin iki değerli ülkesidir ve müttefiklerimizle ilişkilerimizi her zaman dinamik tutarak ve bölge güvenliğini birlikte sağlayacağız' dedi.

 

Resepsiyonda söz alan Gazeteci Nazım Alpman ise; Abhazya'da yapılan ilk devlet başlanıldığı seçimlerinde Abhazya'da bulunan tek yabancı gazeteci olduğunu belirterek; Abhazya'yı ikinci vatanı olarak gördüğünü ve Abhaz Halkını tanıma ve dostluk kurma fırsatı yakaladığı için kendisini çok şanslı hissettiğini söyledi.

 

Abhazfed Genel Başkan'ı Atanur Akhusba ise; 'Rusya ve dünya devletlerinin Abhazya'yı tanıması çok önemlidir. Binlerce yıllık kadim Abhaz Halkı haklı mücadelesinde galip ayrılmış ve hak ettiği saygınlığı dünya tarafından görmüştür. Yakın süre içerisinde Türkiye Cumhuriyeti'nin de Abhazya ile politik ilişkiler kuracağına inanıyorum' dedi.

 

Konuşmaların ardından Abhazya Türkiye Temsilcisi Sayın Vadim Haraziya; Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolusu Sayın Andrey Viyaçeslavoviç, Güney Osetya Türkiye Temsilcisi Remzi Yıldırım ve Gazeteci Nazım Alpman'a 11. Yıl Anısına birer hediye verdi.

 

Kutlamalar; müzik dinletisi ve mahalli oyunlar ile son buldu.

 

Tarih: 27-08-2019