içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Abhazya İle Tıbbi Dayanışma

Abhazya Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmede "sağlık hizmetleri ve sindirim sistemi cerrahisi konusunda " fikir alışverişinde bulunulmuştur.

Abhazya İle Tıbbi Dayanışma

Yönetim kurulu üyemiz Prof. Dr. Cüneyt Kayaalp anavatanımız Abhazya'ya ziyarette bulunarak sağlık bakanı  Dr. Eduard Butba, Cumhuriyet ve Onkoloji hastanelerinin baş hekimleri ile bir araya gelmiş, sağlık hizmetleri ve sindirim sistemi cerrahisi konusunda fikir alışverişinde bulunmuşlardır. Hocamız ziyaret sırasında yetkililere gönüllü olarak Abhazya’da cerrahi operasyonlar  gerçekleştirebileceğini  ve genç Abhaz cerrahlara Türkiye’de cerrahi pratik desteği vermekten mutlu olacağını ifade etmiştir.   


Bu doğrultuda sağlık bakanlığı, savaş gazisi Roin Agrba önderliğinde Zoskhan Trapsh ve İllarıion Ladaria adlı genç cerrahları İstanbul'a gönderme kararı almıştır. 12 Eylül 2023’de İstanbul’a gelen ve ilk gün Prof. Dr. Cüneyt Kayaalp ile birlikte bir pankreas kanseri hastasının 9 saat süren ameliyatına katılan genç cerrahlarımız bir ay süreyle Cüneyt hocamızla ve onun koordine ettiği diğer hocalarla birlikte çalışacaklardır. Bu süre zarfında Abhaz’yadan gelen cerrahlarımızın konaklama ihtiyaçları AİİD tarafından karşılanacaktır.


Bu vesileyle özverili çabaları için Yönetim Kurulu Üyemiz Prof.  Dr. Cuneyt Kayaalp'e teşekkürlerimizi sunar genç cerrahlarımızla yürütecekleri çalışmalarda başarılar dileriz.

Tarih: 13-09-2023