içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Abhazya Devlet Başkanı Raul Hacımba, Abhaz Evi'nin temelini atmak için Sakarya’ya davet edildi

Sayın Devlet Başkanımızın katılımı ile gerçekleştireceğimiz temel atma töreninden sonra, Abhazya’dan gelecek “Sharatın” ekibimizle birlikte Sakarya müthiş bir şölene sahne olacak ve o gece hem Kültür Evi Projemiz için gerekli finansal kaynağı yaratıp, hem de herkese bir kez daha, ne kadar birbirine bağlı, ne kadar güçlü bir toplum olduğumuzu gösterme fırsatı yakalarız.

Abhazya Devlet Başkanı Raul Hacımba, Abhaz Evi'nin temelini atmak için Sakarya’ya davet edildi

Abhazya Devlet Başkanı Raul Hacımba, Abhaz Evi'nin temelini atmak için Sakarya’ya davet edildi.

 

Haber ve Fotoğraflar Levent Candan Bganba

Sakarya

 

Sakarya Abhaz Derneği Genel Kurulunu gerçekleştirdi

 

Sakarya Abhaz Derneği 3’üncü Olağan Genel Kurulu Orhangazi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

 

Sakarya Abhaz Derneği'nin (SAD) 3’üncü Olağan Genel Kurulu; Orhangazi Kültür Merkezi’nde dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Tek liste gidilen kongrede; kurucu Başkan Oral Kobaş yeniden başkanlığa seçildi.Genel Kurula; CHP Sakarya Milletvekili ve Adayı Engin Özkoç,  MHP Sakarya Milletvekili Adayı M. Levent Bülbül, İYİ Parti Adapazarı Belediye Başkan Aday Adayı Şuayip Ür, ayhabılar ve üyeler katıldı.

 

KOBAŞ: "En az 5.000 üyeye sahip olan bir dernek olmamız gerekiyor"

 

Kongrenin açılış ve teşekkür konuşmasını yapan Sakarya Abhaz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oral Kobaş, Sakarya'nın Abhazlar’ın en yoğun olduğu bölge olduğunu vurgulayarak; "Sakarya Abhaz Derneği olarak kuruluşumuzun 4. Yılını doldurduk. Bugün 3. Olağan Genel Kurulumuzu yapıyoruz. Tüm Türkiye biliyor ki O zaman tüm Türkiye bilmelidir ki, Abhazlar’ın en örgütlü ili olduğu il Sakarya'dır. 2 bin 300 üyeye sahibiz. Oysa ki bu rakam en az 5.000 olmalı. Daha güçlü temsil edilebilmemiz için, kendimizi daha ciddi anlatabilmemiz için, Ata vatanımız Abhazya’nın arkasında daha dik ve güçlü durabilmemiz için, en az 5.000 üyeye sahip olan bir dernek olmamız gerekiyor. Türkiye’miz içinde bulunduğu coğrafi durum nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşamaktadır. Her kurum kendi içinde daha güçlü ve organize olmalıdır. Bunun için biz Sakarya Abhaz Derneği olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Gençlerimiz ve çocuklarımız, geleneklerini ve dillerini unutmasınlar diye çalışma alanları yaratıyoruz. Onları geceler düzenleyerek halkımızla buluşturuyoruz. Kadınlarımıza, genç kızlarımıza kendi kültürümüzü, kendi sanatımızı öğretmek için kurslar açıyoruz. Sergiler vasıtasıyla onları insanlarımızla ve diğer kültürlerle buluşturuyoruz. Toplumumuz birbirinden kopuk, habersiz, iletişimsiz olmaması için cenazesinden, düğününe, toplumsal sorunlarımızın tartışıldığı toplantılara varıncaya kadar, insanlarımızı bilgilendiriyoruz. Bu kentte güçlü bir şekilde var olabilmek için kurumsal yapımızın, yani derneğimizin bütün olanaklarını sonuna kadar kullanıyoruz. Ciddi, saygın bir örgütlülüğe sahip olduğumuzu, görsel anlamda ifade edebilmek için her yıl bir kuruluş balosu düzenliyor, bu kentin bütün protokolü ile insanlarımızı buluşturuyoruz. Sadece kendi sorunlarımızla ilgili değil, içinde yaşadığımız Sakarya ili ve ülkemiz ile ilgili toplumsal sorunları istişare etmek için Sakarya valimizden, Büyükşehir başkanımıza, milletvekillerimizden, sivil toplumun diğer kurumsal yapılarına kadar, herkesimle, samimi, içten diyalog kuruyoruz. Bu vesile ile de onların toplumumuzu daha yakından tanımalarına olanak sağlıyoruz" dedi.

 

Abhaz Evi

 

Sakarya Abhaz derneği olarak "daha güçlü olmak için kurumsal bir yapıya ihtiyacımız var" diyen Başkan Kobaş; "İlk önce kendimizi ifade edebileceğimiz, bütün faaliyetlerimizi sürdürebileceğimiz, toplumumuza yaraşır bir kültür evine sahip olmamız gerekiyor.  Bu konuda önemli adımlar attık. Bu vesile ile Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Zeki Toçoğlu’na huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum.  Şehrimizin güzel bir yerinde 5.000 m2’lik bir arsanın derneğimizin üzerine tahsisi gerçekleşmiştir. Kültürümüzü yansıtan Kültür Evi Projemiz tamamlanmış ve onaylanmıştır. Camiamıza hayırlı olsun. Abhazya Devlet Başkanımız başta olmak üzere Demografya bakanı ve diğer yetkililerle Abhazya’da yaptığımız görüşmeler neticesinde, Sayın Devlet Başkanımız Raul Hacımba’yı Sakarya’ya davet ettik. Bu davetin, Kültür Evi Projemize kaynak yaratmak için organize etmeyi düşündüğümüz 5.000 kişilik büyük gecemize denk gelmesini arzu ediyoruz. Umut ediyoruz ki, Sayın Devlet Başkanımızın katılımı ile gerçekleştireceğimiz temel atma töreninden sonra, Abhazya’dan gelecek “Sharatın” ekibimizle birlikte  Sakarya müthiş bir şölene sahne olacak ve o gece hem Kültür Evi Projemiz için gerekli finansal kaynağı yaratıp, hem de herkese bir kez daha, ne kadar birbirine bağlı, ne kadar güçlü bir toplum olduğumuzu gösterme fırsatı yakalarız. Finans kaynağı demişken burada bir parantez açmak istiyorum. Bina projemiz ile ilgili çalışmalar sürerken, bir yandan da ufak çaplıda olsa binamıza kaynak temin etme çalışmalarına da başladık. Derneğimizin rutin hesapları dışında bina ile ilgili ayrı bir hesap açtık.

 

Her şey gençlerimizin geleceği için

Müthiş bir potansiyele sahibiz. Derneğimizde ufacık çocuklarımızın gözleri parlıyor, dil öğreniyorlar, halk danslarımızı öğreniyorlar, geleneklerini öğreniyorlar. Yok olmama direncini o ufacık yüreklerine yerleştiriyorlar. Anneleri, evlatlarını böyle görünce sahip oldukları değerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kavrıyorlar. Onların çocukları 21. Yüzyılın dünyasında uyuşturucu kullanmıyor, kaldırım üstünde çaresiz yatmıyorlar, her biri derneğimizin ve örgütlülüğümüz sayesinde başları dik, yaşayacakları onurlu hayata hazırlanıyorlar. Onların sahipleri sizlersiniz, onların sahipleri bizleriz. Onlarda Abhazya’nın ve Abhazlığın geleceğinin gerçek sahipleri olacaklar. Yok olmama, o kötü kadere teslim olmama direncini, o ufacık çocuklarımızın gözlerinde, yüreklerinde gördükçe, bizlerin de mücadele azmimiz daha da artarak devam ediyor. Bende, tıpkı bu çocuklarımız gibi yıllar önceki yüreğimin sesini bir kez daha dinleyerek, toplumumuzun bana öğrettiği, başladığın işi asla yarım bırakma ilkesini bir kez daha önüme koyarak, istişarede bulunduğum ayhabılarımın, komisyon başkanımın, yönetimimin ve arkadaşlarımın telkinlerini dikkate alarak, kurumsal yapımızın temel taşı olacak bina projemizin açılış törenini gerçekleştirmek ve 5.000 m2’lik bahçemizde gençlerimizin, çocuklarımızın, kadınlarımızın ve büyüklerimizin onurlu kahkahalarını bir kez daha duyabilmek ve başladığımız görevi bitirebilmek için siz değerli büyüklerimiz ve toplumumuzun izniyle bir kere daha bu onurlu göreve aday olmak istiyorum.

 

ÖZKOÇ: "Abhaz Evi; gençlerimizin örf, adet ve geleneklerine bağlayacaktır..."

Konuşmasına Abhazlar'ın değeriyle başlayan CHP Sakarya Milletvekili ve Adayı Engin Özkoç; "Ben 13 yaşında iken dernek camiası ile tanıştım. Bizi zamanın Kafkas Derneğine getirdiklerinde; bana nasıl konuşacağıma nasıl duracağıma nasıl onurlu yasayacağıma ilk mikrofon elime aldığım 13 yaşından itibaren Abhaz büyüklerim öğretti. Daha gururlu daha onurlu yaşamamı  Abhaz büyüklerim öğretti.  Geleceğin gençlerimiz için 5 bin metrekare alan içerisine yapılacak olan Abhaz Evini heyecanla bekliyoruz. Bu Abhaz Evi; gençlerimize örf, adet ve geleneklerine bağlı yaşamasını sağlayarak, yaşadığı Türkiye ve Abhazya vatanına sahip çıkacağını onurlu ve gururlu yaşamasını öğretecektir" dedi.

 

BÜLBÜL: Abhaz derneği, örf ve adetleri ile gelecek gençlerimize örnek oluyor..."

MHP Sakarya Milletvekili Adayı Levent Bülbül ise; Abhaz toplumun yaşantısının, örf, adet ve geleneklerine bağlılığının Türk gençliğine adete yol gösterici olduğunu söyledi. Abhaz Derneğinin faaliyetlerini gururla yakından takip ettiğini ifade eden Bülbül; "Benimde üyesi olduğum derneğimiz örf ve adetlerini ortaya koyarak, gelecek nesilleri yetiştirici rol oynamaktadır. Malum seçim atmosferindeyiz. 24 Haziran seçimlerin hiç bir ayırım yapmadan bölmeden kırmadan güzel geçmesini temenni ediyoruz. 24 Haziran'da şahsım veya kim seçilirse bu ülkeye hayırlı olsun" diye konuştu.

 

 

 

YÖNETİM KURULU

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri:

 

"Oral Kobaş Bganba, Ahmet Özdemir Pikin, Ahmet Uğur Müşhaç, Aysun Coşan Hetsiyapha, Azade Nalbantoğlu Ateyıpha, Birgül Özdemir Eylasırpha, Burak Ercan Amıcpa, Cem Demirel Ajiba, Ceyhan Hoşbay Çanıpha, Ceyhan Demir Aşuba, Coşkun Demir Hötış, Emin Uçan Agırba, Engin Özgüngucipa, Eray Türkan Tohsova, Ercai Pınar Bıçkuriya, Ercan Başnuh Bışnuh, Erdin Canbaz Açanba, Gürkan Cevherli Bagapş, Hadi Yıldız Aşba, Haluk Hizel Haraziya, Hülya Güneş Çıkipha, Levent Geçgeçba, Meydan Kobaş Bganba, Muhammed Gençaşamba, Nadir özdemir  Agumba, Nebil Tok Tukipa, Necdet Akoğlu Agumaa, Neli Canbay Çanıpha, Oğuzhan Aldemir Trapş, Oğuzhan Kuloğlu Çukanba, Önal Kobaş Bganba, Rahmi Deniz Özbay, Recai Mutlu Matua, Sedat Papatya Papa, Selım Ozen Kupalba, Sema Özarutan Açıpha, Sema Ercan Gezıpha, Sevil Öztekin Bgajpha, Sevtap Yandaş Açıpha, Simay Açıker Aşharapha, Tanju Çakar Aşamba, Ülkü Başnuh Kabıpha, Ülkü Yıldız Aşıpha, Vecdi Kırtay Ajiba, Volkan Mutan Mukba, Yakup Gönül Agumba, Yaşar Ersoy Kutarba, Yeşim Miraç Çakar Şamha, Yiğit Aykut Şkok, Zafer Büyü Çkotua ve Zerrin Kobaş Şamha.   

 

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri:

 

"Alper Kobaş Bganba, Ferhan Çolak Hagba, Bedri Kobaş Bganba, Levent Candan Bganba, Emrecan Kobaş Bganba, Pınar Yaş Yaşha, Selami Sakin Acicbe, Seyhal Afşar Yaşba ve Vedat Var Yordan."

 

Tarih: 30-05-2018