içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Abhazya Deniz Ulaşımında Deneme Seferlerine Başladı.

Deniz ulaşımında deneme seferleri yapılmaya başlandı. 26 yıl aradan sonra Sokhum Limanına yanaşan "Prens Vladimir" isimli gemi Abhaz Vatandaşlarınca alkışlarla karşılandı.

Abhazya Deniz Ulaşımında  Deneme Seferlerine  Başladı.

Deniz ulaşımında deneme seferleri yapılmaya başlandı. 26 yıl aradan sonra Sokhum Limanına yanaşan "Prens Vladimir"  isimli gemi Abhaz Vatandaşlarınca alkışlarla karşılandı.

 

Namık Arısta

Abhazya

 

Seyahat gemilerinin Sokhum Limanına yanaşmaları en son 1993 yılında olmuştu.  Savaş sonrası dönemden günümüze kadar sadece kargo gemilerinin yanaştığı iskeleye Rus yolcu gemisi "Prens Vladimir" Sukhum limanına demir attı. Yüzlerce kişinin limana yanaşan "Prens Vladimir"  isimli gemiyi alkışlarla selamladılar.

 

Abhaz Denizcilik Şirketi Genel Müdürü  Daura Ardzinba dan alınan bilgiye göre  gemi pazartesi akşamı Sukhum limanından ayrılacak.  “Gemide mürettebat ve misafirler olmak üzere 127 kişi bulunuyor. Abhazya’nın Sokhum limanından ayrılacak olan gemi Sivastopol limanına gidecek.   Çalışma gezisinin sonuçlarına göre,  2019 yılında Sohum'daki Abhaz limanına giden rota ağını genişletebileceği bildirildi.  1 Aralık Pazar akşamı Soçi limanından Abhazya'ya hareket eden Prens Vladimir isimli gemi gelecekte yapılacak seferler için bir çalışma gerçekleştirdi.

 

Abhazya Cumhuriyeti Bakanlar kurulunun 16 Ağustos 2019 tarihinde yapılan toplantılarda iki ülkenin Karadeniz limanlarının değerlendirilmesi konulu toplantıların sonuçları olarak ifade edildi. Düzenli ulaşımın 2020 gibi erken bir zamanda kurulması planlanıyor. 700 yolcu kapasiteli "Prens Vladimir" gemisi önümüzdeki yıl altı sefer gerçekleştirecek. Olası talep karşısında sefer sayısının arttırılacağı da bildirildi.

 

26 Yıl sonra gerçekleşen sefer Abhazya ve Abhazya dışında yaşayanlarda büyük heyecan yarattı.

 

 

Tarih: 02-12-2019