içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Geri Dönüş Komitesi Başkanı Vadim Harazia Ankara’ da

Görüşme esnasında Abhaz diasporası, dernekleri ve Anavatan arasında tam donanımlı kardeşlik ilişkilerinin güçlendirilmesine, ortak projeler gerçekleştirmek için çabaları artırmaya ve soydaşlarımızın geri dönüş sürecini teşvik etme çalışmalarını uygulamaya yönelik konularda fikir alışverişinde bulunuldu.

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Geri Dönüş Komitesi Başkanı Vadim Harazia Ankara’ da

2 Haziran 2016 tarihinde, Ankara’da bulunan Abhazya Cumhuriyeti Türkiye Tam Yetkili Temsilciliği’nde Tam Yetkili Temsilcisi İnar Gitsba ve Türkiye’de çalışma ziyaretinde bulunan Abhazya Cumhuriyeti Devlet Geri Dönüş Komite Başkanı Vadim Haraziya’nın arasında bir toplantı gerçekleştirildi. Görüşmeye Abhazya Cumhuriyeti Tam Yetkili Temsilciliği’nin bünyesinde olan Ticari ve Ekonomik İlişkileri Ofis Temsilcileri ve Abhazya Cumhurbaşkanlığı Stratejik Araştırma Merkezi Uzmanları Elçin Başol (Adzınba) ve Dünya Başol (Çkuan) ile Devlet Geri Dönüş Komitesi Soydaşlar ile İlişkiler Bölüm Başkanı Cansuh Lazba katıldı.

Görüşme esnasında Abhaz diasporası, dernekleri ve Anavatan arasında tam donanımlı kardeşlik ilişkilerinin güçlendirilmesine, ortak projeler gerçekleştirmek için çabaları artırmaya ve soydaşlarımızın geri dönüş sürecini teşvik etme çalışmalarını uygulamaya yönelik konularda fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca; Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Abhaz Dernekleri Federasyonu, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Geri Dönüş Komitesi ve Abhaz Dernekleri Federasyonu arasında imzalanan etkileşim anlaşmaları ile ilgili konular ele alındı. Görüşmenin ana gündem maddesini ise; Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı R.C.Hacimba’nın talimatı üzerine; soydaşlarımızın geri dönüşü alanında devlet programlarının gerçekleştirilmesi için gereken planların oluşturulması ve bu talimatın gerçekleştirilme süreci oluşturdu.

İnar Gitsba ve Vadim Haraziya arasında soydaşlarla çalışmaların önemli unsurlarından biri olan koordineli yaklaşımların uygulanması konuları da görüşüldü.

Kaynak: Abhazya Dışişleri Bakanlığı

Tarih: 12-07-2016