içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Abhazya Cumhuriyeti Ayaayra 25. Yıl etkinlikleri İstanbul’da Kutlandı.

1992-93 yılları arasında yaşanan Gürcistan-Abhazya Savaşının Abhazların zaferi ile sonuçlanması ile kutladıkları “Ayaayra” Zafer Bayramı 30 Eylül gecesi İstanbul Abhaz Kültür Derneğinde kutlandı.

Abhazya Cumhuriyeti Ayaayra 25. Yıl etkinlikleri İstanbul’da Kutlandı.

Abhazya Cumhuriyeti Ayaayra 25. Yıl etkinlikleri İstanbul’da Kutlandı.

 

1992-93 yılları arasında yaşanan Gürcistan-Abhazya Savaşının Abhazların zaferi ile sonuçlanması ile kutladıkları bahçelievler escort “Ayaayra” Zafer Bayramı 30 Eylül gecesi İstanbul Abhaz Kültür Derneğinde kutlandı.

 

Özen Atsanba

İstanbul

 

İstanbul Abhaz Kültür Derneğinin organize ettiği Ayaayra 25. Yıl etkinlikleri nedeniyle bir araya gelen Abhazlar ve Abhaz dostları coşkulu bir gece yaşadılar. Selin Dayıoğlu’nun sunuculuğunu üstlendiği gecede zaferi ve özgürlüğü getiren şehitlerimizi saygı ile andık, gazilerimize şükranlarımızı sunduk.

 

İstanbul Abhaz Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Sanzaapha Dali Akyol’un katılımcılara hoş geldin konuşması ile devam eden gecede gençlerin coşkulu katılımı görülmeye değerdi. Abhaz ses sanatçısı Kucha Gülşah Sargın da sesi ve orkestrası ile geceye renk kattı.

 

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İstanbul Abhaz Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Sanzaapha Dali Akyol katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasını “ Bugün Abhazya’mızın 25. kurtuluş ve Zafer bayramı hepimizin bayramı kutlu olsun. Bu zaferin kazanılmasında büyük fedakârlıklar gösteren bu uğurda şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyorum mekânları cennet olsun. Yine aynı fedakârlığı gösteren savaş süresince Abhazya’nın kurtuluşu için savaşan değerli Gazi kardeşlerime sonsuz saygılarımı sunuyorum. Kuzey kafkas kardeş halklarımızda savaş sırasında bizlere çok büyük destek verdiler, onlara da buradan selamlarımızı ve minnet duygularımızı iletiyoruz. Savaş öncesi, savaş süreci ve savaş sonrası halkına önderlik eden bu zaferin kazanılması ve bağımsız Abhazya devletinin kuruluşunda en büyük rolü oynayan büyük önderimiz Sayın Vladislav Ardzınba’ya sonsuz saygılarımı sunar rahmetle anarım. Abhazya’mızın barış huzur ve kardeşlik içinde asırlarca var olması dileğiyle bayramınızı tekrar kutlarım.” İfadeleri ile tamamladı.

 

Psınetxuç Sinem Özkan Oğuz Özgür Ruhların Efsanesi isimli kitabını imzaladı.

 

“ Yaz tadilimi geçirme amaçlı yaptığım Abhazya Seyahatlerimde görüşme fırsatı bulduğum Gürcistan Abhazya Savaşına katılmış gazilerimizden dinlediklerimi kendime ait köşelerde yorumlarken Abhazya’nın hayatımda geri dönülmesi imkânsız izler bırakacağından habersizdim. Özgür Ruhları anlatan ilkyazımı yazdığımda epey ses getireceğini bilemezdim. Anılarını, hüzünlerini, bir vatanın bağımsızlığı uğruna verdikleri mücadeleyi paylaşan “ Özgür Ruhların Efsanesi” ne bizi ortak eden o özel insanlara tüm kalbimle teşekkür ediyorum.  Kaybettiğimiz canlarımızı minnetle anıyor ve bu kitabı değerli görerek benden desteğini esirgemeyen siz okuyucularıma en içten saygılarımı sunuyorum.” Diye sözlerini devam eden Psınetxuç Sinem Özkan Oğuz kendisine destek veren İstanbul Abhaz Kültür Derneği Başkan ve Yönetim Kuruluna da teşekkürlerini belirterek konuşmasını tamamladı.

 

Kardeş derneklerimizin yöneticileri ve beraberindeki gençlerin katılımı ve kendisini genç hissedenlerin dansları ile devam etti.

 

 

Tarih: 01-10-2018