içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Abhazya Bayrak Günü Başkent Sohum'da Coşkuyla Kutlandı

"Bayrağımızın çok eski bir geçmişi vardır. Tarih boyunca ne zaman düşmanlarımızı mağlup edip vatanımızı kurtardıysak ordumuzun üzerinde, askerlerimizin kanıyla yıkanmış bayrağımız dalgalanmıştır. Halkımızın sevgi, saygı ve onurunu temsil eden bayrağımız sonsuza kadar ülkemizin semalarında dalgalanacaktır.”

Abhazya Bayrak Günü Başkent Sohum'da Coşkuyla Kutlandı

Abhazya Bayrak Günü Başkent Sohum'da Coşkuyla Kutlandı

 

Abhazya Bayrağı Günü başkent Sohum’da çeşitli etkinliklerle ve coşkuyla kutlandı.

Bu yıl 3.sü yapılan kutlamalar halk oyunları, pop konserleri ve değişik aktivitelerle festival havasında gerçekleşti. Sohum merkezindeki meydandaki sahneye kurulan dev ekran aracılığıyla Karaçay Çerkes Cumhuriyeti başkenti Çerkesk ile de telekonferans canlı bağlantı kuruldu karşılıklı tebrikler kabul edildi.

Tebrik mesajlarında, 23 Temmuz tarihinin Karaçay Çerkes Cumhuriyeti ile Abhazya’nın kardeş halklarının ortak geleneksel bayrak bayramı olduğu vurgulandı.

Bağlantıda Çerkesk’ten Abhazya halkını kutlayan Abazin-Apsuva Etnik Uluslararası Alaşara Derneği Başkanı Musa Ekzekov mesajında, "Bu güzel günde birlikteyiz. Kültürel alanda başarılarımızı, geçmişimizi hatırlayarak geleceğe bakmamıza borçluyuz. Bu ortamda geleneklerimizde var olan büyüklere ve birbirimize saygı gibi onurlu davranışları, standart geleneksel tavırlarımızı unutmayarak, abazara ve apsuvarayı unutturmayarak, gençlerimize Tanrı’nın önünde vereceğimiz dürüst ve saf bir eğitimle gelecekte parlak ve güzel günlere ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.

Başbakan Birinci Yardımcısı Şamil Adzınba ise şunları söyledi: "Bayrağımızın çok eski bir geçmişi vardır. Tarih boyunca ne zaman düşmanlarımızı mağlup edip vatanımızı kurtardıysak ordumuzun üzerinde, askerlerimizin kanıyla yıkanmış bayrağımız dalgalanmıştır.  Halkımızın sevgi, saygı ve onurunu temsil eden bayrağımız sonsuza kadar ülkemizin semalarında dalgalanacaktır.”

Kutlama törenlerinde Abhazya’nın ünlü pop sanatçılarının yanı sıra, Abhazya Devlet Halk Dansları Topluluğu "Kafkas", Abhaz çocuk halk dansları topluluğu "Abaza"nın başarılı performansları beğeniyle izlendi. Ayrıca efsanevi grup "Apsnı -67" de uzun süre alkışlandı.

Bilindiği gibi ünlü Abhaz ressam ve grafik sanatçısı tarafından Valery Gamgiya dizayn edilen ve 1992 yılında kabul edilen Abhazya bayrağının yeşil ve beyaz çizgileri Abhazya gençliğini ve manevi duyguları, yedi yıldız Abhazya’nın başlıca yedi tarihi bölgesini temsil eder.
Kaynak: Apsnypress-Sputnik Apsny
Kaynak: www.altinpost.org

Tarih: 28-07-2016