içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Abhazlardan Ankara Temasları

Uncuoğlu lise öğretmeni Kobaş ile yıllar sonra TBMM’de buluştu Duygulu anların yaşandığı ziyarette; Sakarya Abhaz Derneği Kültür Sanat Komisyonu üyesi Zerrin Kobaş; lise yıllarından öğrencisi olan AK Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu ile bir araya geldi.

Abhazlardan Ankara Temasları

Sakarya Abhaz Derneği’nden Ankara çıkarması

 

Haber ve Fotoğraflar: Levent Candan Bganba

Sakarya

 

Bganba Oral Kobaş’ın başkanlığını yaptığı Sakarya Abhaz Derneği’nin Kültür Sanat Komisyonu’nun faaliyetleri çerçevesinde Apsınra Dans Genç Grubu Öğrencileri; Ülkü Yıldız, Zerrin Kobaş, Dans Öğretmeni Jade Burak Deniz’in rehberliğinde bir dizi ziyaret için Ankara’ya gitti.

 

Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un davetlisi olarak Başkent Ankara’ya bir dizi program gerçekleştiren Apsınra Dans Genç Grubu Öğrencileri; ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti. Programa; Abhazya Basın Kartı sahibi Gazeteci Necdet Akoğlu’da eşlik etti. Daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) geçen Sakarya Abhaz Derneği Kültür Sanat Komisyonu Grubu; burada sırasıyla AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba’yı ziyaret ederek, çeşitli görüşmelerde bulundu. Heyet; TBMM salonunu yakından görme fırsatını da buldu.

 

Uncuoğlu lise öğretmeni Kobaş ile yıllar sonra TBMM’de buluştu

Duygulu anların yaşandığı ziyarette; Sakarya Abhaz Derneği Kültür Sanat Komisyonu üyesi Zerrin Kobaş; lise yıllarından öğrencisi olan AK Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu ile bir araya geldi. Ziyarette; Uncuoğlu’na Sakarya Abhaz Kültür Merkezi hizmet binası hakkında da bilgi verilerek, destek katkı istendi. “Biz Sakarya Milletvekilleri olarak her zaman Sakarya’mız için el eleyiz” diyen Uncuoğlu; “Sakarya Milletvekilleri olarak dernek hizmet binası için ellerimizden gelen çabayı sarf edeceğiz” dedi.

 

Tuncay Özkan’dan Abhaz gençlere tam bir tarih dersi

Ardından yemeğe geçen heyet; TBMM koridorlarında dolaşırken karşılaştığı CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’dan eski meclisin tarihsel dokusuyla ve yapımıyla ilgili detaylı bilgiler aktararak; tam bir tarih dersi verdi. Ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getiren Sakarya’nın Abhaz asıllı milletvekillerinden Engin Özkoç gençlere hitaben; “Sakarya Abhaz Derneği gençleri olarak gerçekleştirdiğiniz ziyaret için hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizler; geleceğimiz olan gençlerimize, bu sosyal-kültürel-tarihi gezi önemli kazanımlar sağladığına inanıyorum” dedi.

Tarih: 02-02-2018