içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Abhaz Mısırı Türkiye Tohum Gen Bankasına Teslim Edildi.

Abhazya’nın kendisine özgü yerel mısır tohumu (Acukri - Apş) litaratürdeki adı ile Zea mays Türkiye Tohum Gen Bankası, Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü’ne teslim edildi. Uzman biyolog BGK Bölüm Başkanı Sayın Şenay Boyraz Topaloğlu ve Agumaa Necdet Akoğlu ile teslim tutanağı hazırlandı.

Abhaz Mısırı Türkiye Tohum Gen Bankasına Teslim Edildi.

Abhaz Mısırı Türkiye Tohum Gen Bankasına Teslim Edildi.

 

Haber ve Fotoğraflar

Necdet Akoğlu Agumaa

Ankara

 

 

Abhaz Dernekleri Federasyonu (eski) Yöneticilerinden, Ankara Abhaz Kültür Derneği (Eski) Başkanı, haber sitemizin editörü Sayın Agumaa Necdet Akoğlu’nun girişimleri sonucu Abhazya’nın kendisine özgü yerel mısır tohumu (Acukri - Apş) litaratürdeki adı ile Zea mays Türkiye Tohum Gen Bankası, Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü’ne teslim edildi. Uzman biyolog BGK Bölüm Başkanı Sayın Şenay Boyraz Topaloğlu ve Agumaa Necdet Akoğlu ile teslim tutanağı hazırlandı. Literatürdeki adı ile Zea mays bitkisi Abhaz Mısırı ( Acukri- Apş ) yerel mısır olarak kayıtlara alındı. Abhazya Cumhuriyeti yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre  Mısır geninin bozulmaması için suni gübre kesinlikle kullanılmayacak denildi. Ayrıca suni gübre kullanılmış toprağa da ekilmeyecek. 

 

Abhazya’nın başkenti Sokhum Abhazca adı ile Aqua menşeili Abhaz Mısırı Abhaz mutfağının vazgeçilmez yiyecek kaynaklarından birisi. Abhaz dilinde Abısta diye isimlendirilen mısır unundan kaynatılarak elde edilen karışım her öğün sofralarımızın vazgeçilmezi.   

 

Enstitü çalışanları tarafından da tebrik edilen Agumaa Necdet Akoğlu’nu Abhaz Postası çalışanları olarak da tebrik eder, eşsiz enerjisinin hiç tükenmemesini dileriz.

 

Abhaz Postası

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarih: 01-04-2018