içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Abhaz-Fed Eğitim Çalıştayı Düzce’de yapıldı.

Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Akhusba Atanur Aksoy “ Bu tarz mesleki örgütlenmeler ile birlikte çalıştaylar düzenlemeye devam edeceklerini bugün öğretmenlerimizin yeni neslin yetişmesinde nasıl katkı sunabilecekleri konusu çalışıldı bu çalışmayı Basın Yayın- Kültür Sanat- Spor- Siyaset- İş Çalışma konularında yapılacak olan çalıştaylar ile devam edecek.”

Abhaz-Fed Eğitim Çalıştayı Düzce’de yapıldı.

Abhaz-Fed Eğitim Çalıştayı Düzce’de yapıldı.

 

Abhaz Dernekleri Federasyonunca düzenlenen “Eğitim Çalıştayı”  Düzce Güven (Çapyak) Köyünde yapıldı.

 

Necdet Akoğlu Agumaa

Düzce

 

Halen eğitimde görev yapan öğretmenlerimizin bir araya gelerek oluşturdukları komisyonlar ilk toplantısını Düzce Güven Köyü (Çapyak) Rıdvan Gitsba"ın hanesinde gerçekleştirdi.

 

MEB nın da gündeminde olan “ Yaparak-Yaşayarak Öğrenme Modeli Eğitim “ çalışmasını derneklerimizde yapacağımız organizasyonlarla çocuklarımızın da yaparak ve yaşayarak öğrenecekleri dokuz farklı konuda atölye çalışmaları tasarladı. 

 

“ LGS ve ÖSS destek atölyesi, Apsuvara atölyesi, Abaza mutfağı atölyesi, Sanat atölyesi, Dil atölyesi, Teknoloji ve doğru sosyal medya kullanımı atölyesi, Sportif faaliyetler, Medya ve kitap okuryazarlığı atölyesi, Din eğitimi atölyesi”  başlıkları ile oluşturulan ön çalışma tartışıldı.  

 

Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Akhusba Atanur AksoyBu tarz mesleki örgütlenmeler ile birlikte çalıştaylar düzenlemeye devam edeceklerini bugün öğretmenlerimizin yeni neslin yetişmesinde nasıl katkı sunabilecekleri konusu çalışıldı bu çalışmayı Basın Yayın- Kültür Sanat- Spor- Siyaset- İş Çalışma konularında yapılacak olan çalıştaylar ile devam edecek.” Dedi.

 

Yüzyılımızın ruhuna uygun, çocuklarımızın eğitimlerine katkı sunabileceğimiz ve kimliklerini inşa ederken onlara yol gösterici faaliyetler tasarlayabiliriz düşüncesi ile oluşturulan komisyonlar görev dağılımı yaparak, programlarını 06.10.2019 günü yapılacak toplantı ile değerlendirilmek üzere sonlandırıldı.

 

Rıdvan Gitsba’nın hanesinde gerçekleşen toplantı Abhaz Mutfağının eşsiz lezzetlerinin sunulduğu yemek sonrası otantik Abhaz Danslarını sergilendiği oyunlarla son buldu.  

 

Program Abhaz Postası muhabirlerinden Necdet Akoğlu Agumaa tarafından sosyal medya üzerinden canlı olarak yayımlandı

 

Tarih: 23-09-2019