içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Abhaz Dernekleri Federasyonu Olağan Kongresi Tamamlandı.

14 Kasım 2021 Günü 7. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştiren Abhaz-Fed 2021-2023 dönemi yeni yöneticilerini belirledi.

Abhaz Dernekleri Federasyonu Olağan Kongresi Tamamlandı.

14 Kasım 2021 Günü 7. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştiren Abhaz-Fed 2021-2023 dönemi yeni yöneticilerini belirledi.

Dünya Abhaz Diasporası ve Abhazya Cumhuriyeti Devleti'nin Kongreye ilgisi yoğun oldu. Kongreye, Ürdün, Rusya Federasyonu Karaçay-Çerkesk, Kabardey Balkarya ve Abhazya Cumhuriyeti Parlamento Başkanı ve parlamenterler ile Abhazya Cumhuriyeti Geri Dönüş Komitesi yetkilileri katıldı.İngiltere'de yaşayan Londra Abhaz-Adiğe Derneği Başkanımız Yeşim Trşha Pandemi koşulları gereği katılamadığını sonuçların camiamıza hayırlar getirmesini dileyen mesaj gönderdi.

 

Valera Kuarciya (Parlemento Başkanı), Astamur Logua (Dış ilişkiler komisyonu), Alhas Cincal (Sağlık komisyonu), İluşa Gulya (Ulusal güvenlik komisyonu), Dima Gunba (Dış ilişkiler komisyonu), Viyanör Bebiya (Kültür ve sanat komisyonu), Tayfun Ardzınba (Ekonomi komisyonu) Ürdün Delegasyonu: Muhammed Abaza (Çiçba) ve Ramiz Geçba. Abazaşta Murat Mugba Demografya temsilcileri: Vadim Haraziya Geri Dönüş Devlet Komitesi Başkanı, Enver Çamagua Demoğrafya Fon Müdürü, , Sariya Haşıg Demoğrafya Vatandaşlık Bölüm Baş Uzmanı

 

Genellikle çoğunluğun arandığı genel kurullarda 2. Toplantılarda çözümler aranır. Bugüne kadar yapılan Abhaz-Fed Kongrelerinde 1. Toplantılarda çoğunluk sağlanmış olup STK larda hiç de görülmeyen bir uygulama hayat bulmuştur. Yedi kongrenin tamamı 1. Toplantıda yeter sayısına ulaşılmış ve sonuçlanmıştır.

 

Yönetim Kurulu Üyeliklerine Murat Gümüş, Hakan, Ander, Ünal Atabey, Vedat Meker Fırat Soyupak, Çiler Girgin, Bülent Bariş, İbrahim Acar, Selma Bayrak Savaş Gül, Melih Sarıkaya, Osman Türeyen, Ümit Şahin, Kayhan Çalışal ve Turgay Tekin seçilirken

 

Denetleme Kurulu üyeliklerine de Erdinç Atile Mesut Papatya Murat Yıldırımgeç Atanur Aksoy ve Şamil Ertaş seçilmişlerdir.

 

Abhaz Postası Yayın Kurulu olarak görev alan kardeşlerimiz kutlar kendilerine başarılar dileriz.

Özen Atsanba- Necdet Agumaa

 

Tarih: 15-11-2021