içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

08.08.08 Gürcistan'ın Haince Saldırısını Unutmadık.

Güney Osetya Cumhuriyeti Tam Yetkili Türkiye Temsilcisi Sayın Remzi YILDIRIM ve Alan Kültür ve Yardım Vakfı tarafından Gürcistan’ın Osetya’yı işgal girişimi yıldönümü nedeniyle yaptıkları açıklamada Gürcistan’ı kınayarak Oset ve Abhaz Halkına yaptıklarını unutmadıklarını ifade ettiler.

08.08.08  Gürcistan'ın Haince Saldırısını Unutmadık.

08.08.08 HAİN SALDIRININ YIL DÖNÜMÜ

 

Güney Osetya Cumhuriyeti Tam Yetkili Türkiye Temsilcisi Sayın Remzi YILDIRIM ve Alan Kültür ve Yardım Vakfı tarafından Gürcistan’ın Osetya’yı işgal girişimi yıldönümü nedeniyle yaptıkları açıklamada Gürcistan’ı kınayarak Oset ve Abhaz Halkına yaptıklarını unutmadıklarını ifade ettiler.

 

Özen Atsanba

Sakarya

 

Remzi Yıldırım “08.08.2008 de Gürcistan’ın Güney Osetya’yı işgal girişimiyle başlayan bu savaş bir anlamda Oset ulusunun tarihinde bir dönüm noktası olmuştur. Gürcistan artık Oset ulusunun geleceğinde bir faktör olmaktan çıkmıştır. Kısacası Gürcistan yönetimi kendi ayağına kurşun sıkmıştır.

MÖ 5. Yüzyılda bölgeye yerleşen bu günkü Osetler’in ataları yüzyıllar boyu bu topraklarda yaşamlarını sürdürmüşler, bundan sonra da özgürce bayraklarını kendi topraklarında dalgalandıracaklardır. Bu acılar asla unutulmayacaktır.” İfadelerine yer verdi.

Alan Vakfı:  Biz Osetler, 08.08.2008 tarihini unutabilir miyiz? İki gün içinde, iki bin can acısını unutmak için, zaman ilaç olabilir mi? Alçaklığı, kalleşliği, zalimliği, zaman nasıl unutturabilir? Biz Osetler, tarih boyunca çok acılar çektik. Hiç birini unutmadık.

 

AYAĞA SIKILAN KURŞUN VE YENİ BİR DEVRİN BAŞLAMASI

 

08.08.2008 Yaz Olimpiyatları Pekin’de başlıyor. Bütün dünyanın gözü Pekin’e çevrilmiş; sayılı devlet başkanları, bakanlar Pekin’e koşmuş, siyaset ve memleket haberleri geçici olarak rafa kaldırılmış. Su uyur düşman uyumaz boşuna dememişler. Aylardır bu puslu havayı bekleyen ve hazırlık yapan Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili, bir yandan dünya ya barış mesajları gönderirken, diğer taraftan sinsice kurguladığı planı hayata geçirmek üzere gece yarısı, uyuyan şehre, Tshinval’e roket ve topçu ateşi desteğinde zırhlı araçlarla saldırarak Osetler’i imha ve Güney Osetya’yı işgale kalkışmıştır. Bu saldırı soykırım amaçlı olup Gürcü yönetimlerin soykırımlarının ilki de değildi elbet. Sivil hedeflere yönelik bu saldırılar Osetler’in canları pahasına yurtlarını savunmaları ve ikinci gün Rusya’nın da devreye girmesiyle püskürtülmüş ve 5 gün süren savaş sonucunda Gürcü yönetimi yenilgiyi kabul ederek 10.08.2008 de ateşkes talep etmek zorunda kalmıştır. Bu savaşta Güney Osetya’da 2.000 kişi hayatını kaybetmiş, onbinlerce insan evlerini terk etmek zorunda kalmış, başşehir Tshinval harabeye dönmüştür.

Uzun yıllar devam eden barış görüşmelerini tek taraflı terk eden Gürcistan, ordusunu NATO standartlarına göre silahlandırmış ve yabancı eğitmenler tarafından eğitilen ve yine o güçler tarafından verilen silah desteğiyle bu saldırıyı gerçekleştirmişti.

08.08.2008 de Gürcistan’ın Güney Osetya’yı işgal girişimiyle başlayan bu savaş bir anlamda Oset ulusunun tarihinde bir dönüm noktası olmuştur. Gürcistan artık Oset ulusunun geleceğinde bir faktör olmaktan çıkmıştır. Kısacası Gürcistan yönetimi kendi ayağına kurşun sıkmıştır.

MÖ 5. Yüzyılda bölgeye yerleşen bu günkü Osetler’in ataları yüzyıllar boyu bu topraklarda yaşamlarını sürdürmüşler, bundan sonra da özgürce bayraklarını kendi topraklarında dalgalandıracaklardır.

Bu acılar asla unutulmayacaktır.

20.09.1990 yılında bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya nihayet, 26 Ağustos 2008 yılında Rusya Federasyonu Başkanı Dmitry Medyedev’in Güney Osetya ve Abhazya’nın bağımsızlığını tanımasıyla Güney Osetya için bir devir kapanmış ve yeni bir devir başlamıştır. Günümüzde Güney Osetya Cumhuriyeti’nin ve Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını Birleşmiş Milletler üyesi 7 ülke tanımıştır.

Yaşasın Bağımsız Güney Osetya Cumhuriyeti

Yaşasın Bağımsız Abhazya Cumhuriyeti

 

Güney Osetya Cumhuriyeti Tam Yetkili Türkiye Temsilcisi

Remzi YILDIRIM

 

 

ZAMAN HER ŞEYİN İLACI MI? ZAMANLA HER ŞEY UNUTULUR MU?

 

Yukarıdaki iki ifade, Çok kullanılan ve bir o kadar yanlış iki ifade şeklidir. Mesela, Biz Osetler, Beslanı unutabilir miyiz? Beslan acısının ilacı var mı? Biz Osetler, 08.08.2008 tarihini unutabilir miyiz? İki gün içinde, iki bin can acısını unutmak için, zaman ilaç olabilir mi? Alçaklığı, kalleşliği, zalimliği, zaman nasıl unutturabilir?

Biz Osetler, tarih boyunca çok acılar çektik. Hiç birini unutmadık. Hiçbir zalime boyun eğmedik. Değil, Saakaşvili ve onun gibi yarım akıllı yöneticileri, Tarihteki en büyük zalimler, Osetleri bitiremedi.

Tarih boyunca, çok canlar verdik, çok katledildik ama her zaman başımızı dik tuttuk. 08.08.2008 tarihinde bunu yapanlar, şimdi utanç içinde, saklanacak yer arıyor. Bizim ise, her zaman olduğu gibi, başımız dimdik.

08.08.2008 unutmayacağız, unutturmayacağız.

Güzel bir söz vardır. Sizi öldürmeyen yara, sizi güçlendirirmiş.

Artık genç ve bağımsız bir cumhuriyet var.

Yapılanları unutmadan, geleceğe umutla bakıyor.

Alan Kültür ve Yardım Vakfı

 

Tarih: 07-08-2020