içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Tarihi Abhazya Oteli Restore Ediliyor

Abhazya Oteli, 1930'lu yıllarda ünlü Sovyet mimar Vladimir Shuko tarafından, Abhazya Devleti’ne ait bir işletme olarak yaptırılmıştı. Otuz bin metrekarelik bir alanı kapsayan otel kompleksinde odaların yer aldığı ana yapının yanı sıra yüzme havuzu, kahve dükkanı, fırın, seyahat şirketi gibi ünitelerin bulunduğu farklı yapılar bulunuyordu.

Tarihi Abhazya Oteli Restore Ediliyor

Başkent Sohum’un simgelerinden biri olan, en popüler yürüyüş ve gezi alanlarından sahil yolunda bulunan Abhazya Oteli restore ediliyor.

 

Tüm otelin aşamalı olarak restore edileceği belirtilirken, şu anda zemin katta kafe olarak düzenlenecek bir alanda çalışmalar sürdürülüyor. “Abhazya” adı verilecek kafenin kısa sürede açılacağı bildirildi.

 

Abhazya Oteli, 1930'lu yıllarda ünlü Sovyet mimar Vladimir Shuko tarafından, Abhazya Devleti’ne ait bir işletme olarak yaptırılmıştı. Otuz bin metrekarelik bir alanı kapsayan otel kompleksinde odaların yer aldığı ana yapının yanı sıra yüzme havuzu, kahve dükkanı, fırın, seyahat şirketi gibi ünitelerin bulunduğu farklı yapılar bulunuyordu. 1985 yılında çıkan bir yangında tamamen yanan otel binasının özelleştirilmesi için Abhazya Parlamentosu, 25 Aralık 2007'de kanun çıkardı. Tesis özelleştirme ücreti ve devlet harçları dahil 73 milyon ruble karşılığında Continental Şirketi tarafından özelleştirildi.

 

http://www.altinpost.org/haber-arsivi/item/3244-tarihi-abhazya-oteli-restore-ediliyor.html

Tarih: 04-08-2019