içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Soner Gogua, tedavi gördüğü Moskova'da hayatını kaybetti

IV. Dönem Abhazya Parlamentosu Milletvekili, Abhazya halkının İstiklal ve Kurtuluş Savaşı gazisi, III. derece Akhz-Apsha Nişanı sahibi, "Soner Gogua" için Yorgalar Mezarlığında gıyabi cenaze namaz kılındı.

Soner Gogua, tedavi gördüğü Moskova'da hayatını kaybetti
Levent Candan Bganba
 

IV. Dönem Abhazya Parlamentosu Milletvekili, Abhazya halkının İstiklal ve Kurtuluş  Savaşı gazisi, III. derece Akhz-Apsha Nişanı sahibi, "Soner Gogua", Tedavi gördüğü Moskova rehabilitasyon merkezinde (52 Yaşında) hayatını kaybetti. Soner Guga için Yorgalar Mezarlığında gıyabi namaz kılındı.Silah arkadaşları namaz öncesinde birer konuşma yaptı.  

 

Soner Gogua, 19 Ağustos 1971'de Türkiye"de

Dünyaya geldi, 29 Yaşında Atayurdu Abhazya"ya geri döndü.1990 yılında Abhaz Devlet Üniversitesi filoloji fakültesi Abhaz dili ve edebiyatı bölümüne girdi. Abhazya halkının 1992-1993 Yılında İstiklal ve Kurtuluş Savaşı sırasında. Kuzey Kafkas gönüllülerinden oluşan bir müfrezeyle birlikte  işgalcilere karşı savaştı. 1994 yılında Gagra şehri İdaresi Başkan Yardımcılığına atandı. 

2000'den 2005'e - kadar "Elif" şirketinin Genel Müdürü  2005'ten beri - Abhazya Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası'nın Türkiye Cumhuriyeti'ndeki Tam Yetkili Temsilcisi. 2007 yılında IV. Dönem Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu'na Milletvekili  seçildi, yurttaşlarla ilişkiler arası parlamento komitesine başkanlık etti. 

 

Ayrıca Abhazya Cumhuriyeti Halk Meclisi ve Venezuela Cumhuriyeti Halk Meclisi Dostluk ve İşbirliği Parlamentolar Arası Komitesi başkanıydı. 2012 yılında CCİ Başkan Yardımcılığına atandı. 2016 yılında Uluslararası Fon "APSNY" Başkanı seçildi. Rusça, Abhazca, Türkçe ve İngilizce  Dillerinde profesyonel anlamda hakimdi.

 

ABHAZYA CUMHURİYETİ  SONER GOGUA'NIN  CENAZE  MERASİMİ  İÇİN DEVLET TÖRENİ  DÜZENLİYECEK 

Başbakan Alexander Ankvab'ın  talimatığla  kamu ve siyasi figür, "Uluslararası Apsnı" kamu kuruluşu başkanı, Soner Gogua'nın cenaze merasimi için Ulusal Meclis -devlet komisyonu kuruldu . Soner Gogua,1992-1993 yıllarında Abhazya halkının İstiklal ve Kurtuluş  Savaşı gazisi Abhazya  Cumhuriyeti, "Cesaret Madalyası", "Akhdz-Apsha" III. derece, Nişanı  ile ödüllendirildi. Komisyona Başbakan Birinci Yardımcısı Beslan Dzhopua başkanlık ediyor. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tarih: 18-06-2023