içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Babalı Sahilleri Zeytinlik Oluyor.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkilileri ile birlikte alan çalışması yapan Kocaeli Abhaz Derneği Başkanı Sayın Hasan Konca ağaçlandırma çalışmaları dışında önemli projelerin de uygulama alanı olacağı Babalı Sahilleri için bir başlangıç olması nedeniyle bu çalışmayı önemsediğini belirtti.

Babalı Sahilleri Zeytinlik Oluyor.

Babalı Sahilleri Zeytinlik Oluyor.

 

Abhazya’nın Sokhum kentinden derme çatma gemilere bindirilerek anavatanlarından uzaklaştırılan Abhazların Osmanlı topraklarında kıyıya çıktıkları yerlerden biri olan Kocaeli’nin Babalı Sahilleri barışın simgesi “Zeytin Ağaçları” ile donatılıyor.

 

kızılay escort

Necdet Akoğlu Agumaa

Abhaz Postası

 

Kocaeli Abhaz Derneği Başkanı Sayın Cic-ipa Hasan Konca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile yaptıkları istişarede,  Abhazların 21 Mayıs 1864 de maruz kaldıkları tarihi trajedi nedeni ile sürgün edildikleri anavatanlarından Anadolu topraklarına intikali sırasında karaya çıktıkları birçok bölgeden biri olan Babalı Sahillerindeki alan,  barışın simgesi Zeytin Ağaçları dikilmek üzere temizlik çalışmalarına başlandı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkilileri ile birlikte alan çalışması yapan Kocaeli Abhaz Derneği Başkanı Sayın Hasan Konca  ağaçlandırma çalışmaları dışında önemli projelerin de uygulama alanı olacağı Babalı Sahilleri için bir başlangıç olması nedeniyle bu çalışmayı önemsediğini belirtti.

 

Abhaz Dernekleri Federasyonu tarafından her yıl yerinde ve zamanında şiarı ile düzenlenen 21 Mayıs 1864 anma etkinlikleri binlerce soydaşımız tarafından ziyaret edilmektedir.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Kocaeli Abhaz Derneğinin birlikte başlattıkları Zeytin Ağacı dikilmesi öncesi Alan Temizleme Çalışmaları 4 Şubat 2021 tarihi itibariyle başladı.

Tarih: 06-02-2021