içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Abhazya'da Balık Avlama Kotası 51 Bin Tona Çıkarıldı

Abhazya Tarım Bakanı Daur Tarba'nın verdiği bilgilere göre karar Bakanlar Kurulu tarafından balık işletmelerinin kapasiteleri düşünülerek alındı. Abhazya'da altı adet işletme olduğunu söyleyen Tarba, "Bunlar yüksek kapasiteli, güçlü işletmeler ve gecede 100 tona kadar balık işleyebilecekler. Buna ek olarak Türkiye gibi ülkelerde balık ihracatı yapabileceğimiz çeşitli firmalar var. Bakanlar Kurulu bu bağlamda kotayı artırma kararı aldı" dedi.

Abhazya'da Balık Avlama Kotası 51 Bin Tona Çıkarıldı

Abhazya kıyılarında bu sezon avlanacak balık kotası 40 bin tondan 51 bin tona çıkarıldı.

Abhazya Tarım Bakanı Daur Tarba'nın verdiği bilgilere göre karar Bakanlar Kurulu tarafından balık işletmelerinin kapasiteleri düşünülerek alındı. Abhazya'da altı adet işletme olduğunu söyleyen Tarba, "Bunlar yüksek kapasiteli, güçlü işletmeler ve gecede 100 tona kadar balık işleyebilecekler. Buna ek olarak Türkiye gibi ülkelerde balık ihracatı yapabileceğimiz çeşitli firmalar var. Bakanlar Kurulu bu bağlamda kotayı artırma kararı aldı" dedi.

 

Çevre koşullarının ve elverişli hava koşullarının yeterli hamsi miktarını sağlayacağını umut ettiklerini belirten Tarba, Tarım Bakanlığı'nın iç pazar için de 150-200 tonluk bir kota belirlediğini söyleyerek, "Balıkçılık faaliyeti gösteren firmalardan birine iç pazarın ihtiyaçlarına yönelik bir lisans verildi. Sadece birkaç gün içinde hamsi ve diğer balıkları avlamaya başlayacaklar. Bu firma sadece iç piyasada faaliyet gösterecek" dedi ve hamsi sezonu verimliliğinin Aralık ayı sonu ve Ocak ayı başında zirveye ulaşacağını sözlerine ekledi.

 

 
Kaynak: www.altinpost.org

http://www.elmasajeinfantil.com/category/adiyaman-mutlu-son-masaj/

Tarih: 18-12-2016